Dünya

Putin’e darbe planı: Rusya’yı askeri bir felaket bekliyor

Rus savaş analisti Igor Strelkov, Rusya'da Putin’i devirme yarışının başladığını söylüyor. Putin'in yakın arkadaşı Prigozhin'in zayıflayan savunma bakanı Şoygu'nun müttefikleriyle şimdiden güç savaşına girdiği belirtiliyor.

Putin’e darbe planı: Rusya’yı askeri bir felaket bekliyor
06-01-2023 10:28
Google News

Rus savaş analisti Igor Strelkov, Rusya’da Devlet Başkanı Vladimir Putin’i devirme yarışının başladığını söylüyor. Eski FSB albayı Rus başkanı çevreleyenler arasında siyasi savaşın çoktan başladığını ifade etti.

Kırım’ın ilhakının anahtar isimlerinden biri olan Stelkov, Kremlin’in Ukrayna’daki savaş stratejisini eleştiriyor.

PUTİN'İ DEVİRME İHTİMALİ YÜKSEK

Stelkov, Wagner özel ordusunun komutanı Putin'in yakın arkadaşı Yevgeny Prigozhin'in zayıflayan savunma bakanı Sergey Şoygu'nun müttefikleriyle şimdiden güç savaşına girdiğini iddia etti. Stelkov savaş ters gitmeye devam ederse elit yönetici çevreyi kurtarmak için Putin'i düşürme ihtimalinin daha yüksek olduğuna inanıyor.

DMİTRY PATRUSHEV PUTİN'İN YERİNE GEÇEBİLİR

Tarım bakanı Dmitry Patrushev, savaş aksilikleri veya sağlık sorunları nedeniyle zorlanırsa Putin'in yerini alacak bir darbenin öncüsü olarak sayılıyor. 45 yaşındaki Dimitry Patrushev Rus istihbarat birimi FSB’nin eski başkanı olan ve batı karşıtlığıyla da bilinen Nikolai Patrushev’in oğlu.

PRİGOZHİN OTORİTESİNİ ARTIRMAYA ÇALIŞIYOR

Stelkov ayrıca Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yakın müttefiki, oligark Yevgeny Prigozhin’in "siyasi bir aktör" olmak istediğini ve "kamuoyunda da dahil olmak üzere otoritesini açıkça artırdığını" da sözlerine ekledi.

PUTİN'İN EN GÜVENDİĞİ İSİM

Putin'in en güvendiği isimlerin başında gelen Wagner grubunun kurucusu Rus iş insanı Yevgeny Prigozhin “Putin’in şefi” olarak anılıyor. Prigozhin özel davetlerde Kremlin’e yemek temin ediyor.

İddialara göre ülkede Rusya’da Yevgeny Prigozhin'in ve mevcut Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun karşıt olduğu büyük bir gruplaşma var.

ASKERİ KRİZ ÇIKABİLİR

Strelkov, Prigozhin’in kendisini artık sadece bir savaş komutanı olarak değil, aynı zamanda bir halk ve siyasi figür olarak konumlandırdığını söylüyor.

Prigozhin, Şoygu’nun başında olduğu veya ait olduğu gruplaşmaya karşı duruyor. Bunun da ülkede ilerleyen zamanlarda derin bir askeri güç krizine yol açacağı ifade ediliyor.

 


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray515+13
2Fenerbahçe513+11
3Beşiktaş410+6
4Başakşehir FK510+4
5Eyüpspor59+4
6Samsunspor59+3
7Konyaspor57-1
8Sivasspor57-1
9Antalyaspor57-3
10Göztepe46+2
11Kasımpaşa55-2
12Trabzonspor440
13Çaykur Rizespor54-10
14Kayserispor43-1
15Gaziantep FK43-3
16Alanyaspor53-5
17Bodrum FK53-5
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ