Birlik ve beraberliğin arttığı Ramazan ayının dördüncü gününü de geride bıraktık.
Beşinci gün iftar menümüzde, her zaman olduğu gibi lezzetli bir çorba ile başlangıç yapıyoruz. Ardından yöresel bir ana yemek ve klasik bir yancı ile devam ediyoruz. Son olarak da yirmi dakikada hazırlanan şerbetli bir tatlı ile menümüzü sonlandırıyoruz.
İşte sizler için hazırladığımız Ramazan ayının dördüncü gün iftar menüsü…
5.GÜN İFTAR MENÜSÜ
Yüksük çorbası,Tepsi kebabı,Pirinç pilavı,İrmik helvasıYÜKSÜK ÇORBASI
İftar menümüze geleneksel Tük mutfağına ait, bir kasesi bile bizi doyurmaya yetecek olan hem lezzetli hem de besleyici bir çorba ile başlıyoruz.
Şifa olsun: Yüksük çorbası tarifi
TEPSİ KEBABI
Tek bir tepsi içerisinde, birlikte pişen enfes lezzetiyle tepsi kebabıyla devam ediyoruz. Dev bir sebzeli köfte gibi görünse de lezzetiyle iftar menünüzün yıldızı olmaya aday!
Tadına doyum olmaz: Tepsi kebabı tarifi
PİRİNÇ PİLAVI
Sofraların olmazsa olmaz yancılarından olan pirinç pilavı, tepsi kebabının yanına çok yakışacak ve mükemmel bir ikili olacaklar.
En iyi yancı: Pirinç pilavı tarifi
İRMİK HELVASI
Yapımı en kolay, irmik helvası ile iftar menümüzü sonlandırıyoruz. Süt kullanılmadan 20 dakika hazırlayacağınız bu tarif, sizi ikinci tabağı yemeye zorlayacak.
Afiyetler olsun: İrmik helvası tarifi
Şimdiden afiyet olsun!
Editor : Eshahaber