Ekonomi

Risk devam ediyor: Piyasaların gözü o veride! Gergin bekleyiş sürüyor...

Ekonomi - ABD’de gelecek olan her zayıf verinin resesyon endişesini tetikleyeceğini dile getiren Onur Can Bal, Fed’ten bir faiz indirimi beklediğini ancak indirim seviyesinin yarın açıklanacak olan veriye bağlı olduğunun altını çizdi.

Risk devam ediyor: Piyasaların gözü o veride! Gergin bekleyiş sürüyor...
13-08-2024 11:57
Google News
ESHAHABER GÜNCEL GÜNDEM HABERLERİ....

Haber7

Bu hafta piyasaların ana gündem maddeleri ABD enflasyon verisi ve Kara Pazartesi’nin ardından borsalardaki genel görünüm olacak.

Geçen hafta emtia piyasasında jeopoli­tik risklerin etkisiyle enerji grubunda yükselişler görüldü.

Ons bazında altın yüzde 0,5, gümüş yüzde 3,9, platin yüzde 3,7 değer kaybe­derken, Brent petrolün varil fiyatı yüzde 3,1, New York Ticaret Borsası'nda işlem gören doğal gazın İngiliz termal birimi cinsinden fiyatı ise yüzde 9,9 arttı. Diğer gruplarda ise karışık seyir izlendi.

Resesyon paniği küresel çapta azalırken yurt içinde toparlanma sinyallerini ve haftanın önemli gelişmelerini Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Onur Can Bal, Haber7’ye değerlendirdi.

PİYASALARIN GÖZÜ ABD ENFLASYON VERİSİNDE!

Haftanın en kritik verisinin ABD enflasyon verisi olduğunu belirten Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Onur Can Bal, verinin piyasalarda hareket potansiyelinin yüksek olduğunu vurguladı. ABD’de gelecek olan her zayıf verinin resesyon endişesini tetikleyeceğini dile getiren Onur Can Bal, Fed’ten bir faiz indirimi beklediğini ancak indirim seviyesinin yarın açıklanacak olan veriye bağlı olduğunun altını çizdi. Bal, enflasyonda düşüş beklediğini ancak sabit kalması ile piyasada risk iştahını oluşturabileceğini dile getirdi.

ENFLASYON PİYASALARA NASIL YANSIR?

Küresel çapta kara pazartesi sonrası toparlanma sinyallerinin yurt içinde minimum düzeyde kaldığını ifade eden Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Onur Can Bal, endeksin zayıf bir görünüm içerisinde bulunduğunu belirtti. Sert düşüşlerin bir süre devam edebileceği yönünde tahminlerde bulunan Onur Can Bal, yatırımcının dikkat etmesi gereken seviyeleri açıkladı. Bal, enflasyon verisinin beklenti altı gelmesi ile borsanın toparlanma çabasının anlam kazanabileceğinin altını çizdi.

JEOPOLİTİK RİSKLER YENİDEN SAHNEDE

Piyasaların uzun süredir Rusya-Ukrayna arasındaki gerginliği fiyatladığını anlatan Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Onur Can Bal, zaman zaman Orta Doğu’da da artan gerilimden piyasaların etkilendiğini belirtti. Emtialar tarafını değerlendiren Onur Can Bal, petrol tarafında baskı oluşturmayacağını ancak altın tarafında güvenli liman algısına devam edebileceğini söyledi. Bal, savaşın tırmanması ile doğalgaz fiyatlarında artış yaşanabileceğini ve piyasaların bu anlamda etkilenebileceğini açıkladı. Altında ise faiz indirim sinyalleri ile orta uzun vadede yükseliş trendinin devam ettiğini söyleyen Bal, altında yükselişin 2025 yılında da devam edeceğini ifade etti.

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ