Gündem

RTÜK Başkanı açıkladı: Narin Güran soruşturmasına ilişkin yayın yasağı kaldırıldı

Son dakika... RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin: Narin Güran cinayeti soruşturmasıyla ilgili Diyarbakır 5'inci Sulh Ceza Hakimliği’nin verdiği yayın yasağının kaldırılması kararı resmi internet sitemizde yayımlanmıştır.

RTÜK Başkanı açıkladı: Narin Güran soruşturmasına ilişkin yayın yasağı kaldırıldı
09-09-2024 17:52
Google News

Narin Güran olayında ilk itiraf geldi: Kan donduran sözler! 'Muhtar cesedi bana verdi'

GALERİNİN DEVAMI <p>Türkiye'nin gündeminde Diyarbakır'da kaybolduktan 19 <a href=gün sonra cansız bedeni dere kenarında bulunan 8 yaşındaki Narin Güran var.

"><p>Tüm <a href=Türkiye küçük kız için üzülürken Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsisi sona erdi.

"><p>8 yaşındaki çocuğun deforme olmuş bedeni, 13 kişilik uzman <a href=ekip tarafından incelendi.

"><p>Otopsi ise <a href=yaklaşık 10 saat sürdü.

"><p>Adli Tıp Kurumu'ndan <a href=gelen ön raporun detayları ise belli oldu.

Rapora göre Narin'in boynunda boğma izi bulunduğu, 15 gün suda kaldığı ve ayağında kırık olduğu tespit edildi.

"><p>Cansız bedeni bulunan Narin'in bedeninde ilk bulgulara göre de kesici bir aletle öldürüldüğü bilgisi yer almadı.</p><p>Ayrıca ilk bulgulara göre Narin'in, boğularak öldürüldüğü üzerinde duruluyor.</p><p> </p><p> </p><p>Vücuttaki kırıkların ise cesedinin <a href=üzerine konulan kayalar sebebiyle olduğu iddia ediliyor.

"><p>Diyarbakır <a href=Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Tavşantepe Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda Narin Güran'ın amcası S.G, 2 Eylül'de çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

"><p>Soruşturma kapsamında, aralarında Narin Güran'ın annesi, babası, iki ağabeyi, <a href=dört amcası ve tutuklanan amcası S.G'nin eşinin de bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı.

"><p>Otopsisi tamamlanan talihsiz kızın bedeninin, Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak doğduğu ve öldürüldüğü köyde <a href=toprağa verilecek.

"><p>Alınan son <a href=bilgiye göre ise; otopsisi tamamlanan küçük kızın cenaze aracı Adli Tıp Kurumu'ndan çıkarıldı.

"><p><span data-style=Bunun ardından ilk itiraf geldi...

"><p><span data-style="MUHTAR CESEDİ ÇUVAL İÇERİSİNDE BANA VERDİ"

"><p>Sabah.com.tr'nin haberine göre<em><strong> <a href=gizli tanık şu ifadelere yer verdi:

"><p>Mezarlıktan Tavşantepe Mahallesi'ne <a href=doğru çıkan Akkedüşeli Köy'ün iç yolunda Salim Gürhan'la karşılaştım diyor. Burada içme suyu ile ilgili bir şey söyleyeceğini düşünerek bekledim diyor. Sonra muhtar aracından indi, benim yanıma geldi. Ben de araçtan indim.

"><p>Sabah'tan Halit Turan'ın <a href=paylaştığı bilgilere göre, cinayetle ilgili önemli itiraf sonrasında soruşturma derinleştirildi.

"><p>Yapılan otopsi işleminde Narin'in bedeninden 91 numune alındığı, çuvalda sol bacağının diz kısmından kopuk olduğu, kemik parçalarının da <a href=İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na gönderildiği öğrenildi.

"><p>Sabah Gazetesi <a href=İstihbarat Şefi Halit Turan, A Haber canlı yayınında konu ile ilgili detayları anlattı: "N.B. isimli bir şüphelinin aracıyla cesedin bulunduğu bölgede daha önceden görüldüğü tespit edildi. Bu zanlı bunun üzerinde gözaltına alındı. Sorguda cinayetle ilgili çok önemli bir itiraf geldi. N.B. ifadesinde dedi ki 'Amca Muhtar Salim bana çuvalı verdi ben de çuvalı götürdüm dereye bıraktım' dedi. Bunun üzerine dün 24 şüpheli gözaltına alınmıştı. Bu itiraf sonucunda amca tekrar cezaevinden çıkarılarak yeniden sorgulanmaya başladığı öğrenildi.

"><p>Daha sonra <a href=aracın ön koltuğunda bulunan battaniyeye sarılı bir şeyi göstererek bunu yok edeceksin dedi bana. Ben de gösterdiği şeyin yanına yaklaştım ve bakınca battaniyeye sarılı vaziyette hareketsiz yatan bir insan olduğunu gördüm. Ben insan olduğunu görünce şaşırdım ve tereddüt ettim Salim Gürhan. Bana hitap et, aileni iyi düşün. Sana 200 bin lira para veririm dedi. Tabi bu sırada etrafımızda kimse yoktu.

"><p>Sonra bana <a href=aracında torba var mı dedi. Ben de aracın bagajının rengini hatırlamadığım bir çuval çıkartarak Salim'e verdim. Battaniyeye sarılı çocuğu alıp çuvalın içerisinde birlikte koyduk. Bu esnada çocuğun üzerine siyah tişört ve şort vardı. Üzerinde asılı küçük bir çanta vardı. Sağ kulağının arkasında, boyun bölgesinde bir kızarıklık vardı demiş ifadesinde. Sonra ifadesi tabi devam ediyor.

">

SON DAKİKA HABERİ: RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Narin Güran cinayeti soruşturmasıyla ilgili Diyarbakır 5'inci Sulh Ceza Hakimliği’nin verdiği yayın yasağının kaldırıldığını açıkladı.

Şahin, kararın internet sayfasında yayımlandığının altını çizdi.

Sorumlu medya kuruluşlarına teşekkür eden Şahin, “Yayıncı dostlarımızın bundan sonraki haber süreçlerinde Narin yavrumuzun maneviyatını ve mahremiyetini göz önünde bulundurarak hassas davranmalarını önemle rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

RTÜK’ün internet sitesinde yayımlanan karara ilişkin, “Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hakimliğinin 09 Eylül 2024 tarihli ve 2024/6137 D. İş sayılı kararı ile yayın yasağının kaldırılmasına karar verildiği bildirilmiştir” ifadeleri yer aldı. 

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Fenerbahçe513+11
2Galatasaray412+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Antalyaspor57-3
9Göztepe46+2
10Samsunspor46+1
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK33-1
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ