Dünya

Rus gemisi Moskva'nın batmadan hemen önceki görüntüleri ortaya çıktı

Ukrayna'nın Neptün füzeleriyle vurduğu ve Rusya'nın ise batışını olumsuz hava koşullarına bağladığı Moskva isimli kruvazörün sulara gömülmeden hemen önceki fotoğrafları ortaya çıktı. Geminin son anlarında üzerinde dumanların tüttüğü görüldü

Rus gemisi Moskva'nın batmadan hemen önceki görüntüleri ortaya çıktı
18-04-2022 10:28
Google News

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş 54'üncü gününde sürüyor. İki ülke arasındaki savaşa, 13 Nisan tarihinde Karadeniz'de batan ve Rus donanmasının amiral gemisi Moskva damgasını vurdu. 

Ukrayna'nın "Neptün füzeleriyle" vurduk diye açıkladığı gemi, aynı gün içinde sulara gömülürken, Rusya geminin füzelerle vurulduğu iddialarını yalanlamış, gemide önce yangının çıktığını söylemişti. Bir kaç saat sonra geminin olumsuz hava koşulları nedeniyle battığını duyuran Ruslar, Ukrayna'nın gemiyi Neptün füzeleriyle vurduğunu reddetmişti.

FOTOĞRAFLARI YAYIMLANDI

Slava sınıfı Moskva isimli geminin son anlarına ilişkin sosyal medya üzerinden fotoğraflar paylaşıldı. Paylaşılan fotoğraflarda Moskva'nın yan yattığı, ön kısmından dumanların yükseldiği ve bazı kısımlarında ise alevlerin bulunduğu gözlendi.

Gemiye ilişkin yayımlanan fotoğraflar için, dev kruvazörün batışından hemen önce yorumları yapılırken, geminin pek çok bölgesinde ağır hasar oluştuğu gözlendi.

RUSLAR MÜRETTEBATIN GÖRÜNTÜLERİNİ PAYLAŞTI

Ukrayna’nın füzeyle vurduğu Rus gemisi Moskova’nın mürettebatı, günler sonra ilk kez görüntülendi. Gemi battı ama mürettebata ne olduğu konusunda çeşitli spekülasyonlar yapılmıştı. Rusya Savunma Bakanlığı, savaş gemisinin 120 kişilik mürettebatının ve Rus komutanın görüntülerini paylaştı.