Dünya

Rusya da devrede! İran'dan Zengezur Koridoru açıklaması: Kabul etmiyoruz

Azerbaycan ile Nahçıvan'ı birbirine bağlayan Zengezur Koridoru'na Rusya'nın da destek vermesi, İran yönetimini kızdırdı. İran Dışişleri Bakanı Arakçi, 'Komşu ülkelerin sınırlarındaki bir değişiklik kırmızı çizgimizdir, kabul edilemez' dedi.

Rusya da devrede! İran'dan Zengezur Koridoru açıklaması: Kabul etmiyoruz
06-09-2024 08:38
Google News

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Nahçıvan'ı Azerbaycan'ın diğer bölgelerine bağlayacak Zengezur Koridoru projesiyle ilgili, İran'ın komşu ülkelerinin sınırlarında herhangi bir değişikliğin ülkesi için kırmızı çizgi anlamına geldiğini ve "tümüyle kabul edilemez" olduğunu söyledi.

Arakçi, X hesabından yaptığı açıklamada, "Bölgesel barış, güvenlik ve istikrar sadece bir tercih değil, milli güvenliğimizin temel direğidir. Kuzeyden, güneyden, doğudan, batıdan komşularımızın toprak bütünlüğüne veya sınırların yeniden çizilmesine yönelik herhangi bir tehdit kesinlikle kabul edilemez ve İran için kırmızı çizgidir." ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Zengezur Koridoru açıklaması İran'ın kızdırdıRusya'nın Zengezur Koridoru açıklaması İran'ın kızdırdı

İRAN KORİDORA KARŞI, RUS ELÇİ DIŞİŞLERİ'NE ÇAĞIRILDI

Arakçi'nin tepkisi, Rusya'nın Azerbaycan ve Ermenistan arasında bir barış anlaşması üzerinde mutabakatın sağlanması ve karadan bir koridor açılmasına yönelik çalışmalar konusunda "iletişimin açık tutulmasından" yana olduğunu açıklamasından sonra geldi.

İran, son dönemde Rus yetkililerinin açıklamalarını Moskova'nın Zengezur Koridoru için Azerbaycan'a destek verdiği yönünde yorumluyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova'nın Azerbaycan ile Nahçıvan'ı birbirine bağlayan Zengezur Koridoru'nu destekleyen açıklamaları nedeniyle, Rusya'nın Tahran Büyükelçisi Alexey Dedov'u İran Dışişleri Bakanlığı'na çağırmıştı. Görüşmede Dedov'a, İran'ın Kafkasya'daki "jeopolitik değişikliklere" karşı bakış açısının anlatıldığı ifade edilmişti.

Tahran başından beri, Kafkaslar'da "jeopolitik değişiklikler" istemediğini belirterek, projeye karşı çıkıyor. İran, koridorun Ermenistan'a doğrudan kara erişimini kesebileceğinden endişe ediyor.

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Fenerbahçe513+11
2Galatasaray412+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Göztepe46+2
9Samsunspor46+1
10Kasımpaşa55-2
11Antalyaspor44-4
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK33-1
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor41-6
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ