Dünya

Rusya'dan, Beyrut saldırısı sonrası İsrail'e flaş suçlama!

Rusya Dışişleri Bakanlığı, İsrail'i Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği saldırı nedeniyle uluslararası hukuku ihlal etmekle suçladı.

Rusya'dan, Beyrut saldırısı sonrası İsrail'e flaş suçlama!
30-07-2024 23:28
30-07-2024 23:41
Google News

EshaHaber Gündem Haberler

Son dakika Rusya haberleri: Rusya Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği saldırıyla ilgili açıklama yayımladı.

Rusya'dan, Beyrut saldırısı sonrası İsrail'e flaş suçlama!

'ULUSLARARASI HUKUKUN AĞIR BİR İHLALİDİR'

İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği hava saldırısına Rusya tepki gösterdi. Rusya Dışişleri Bakanlığı, İsrail'i Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği saldırı nedeniyle uluslararası hukuku ihlal etmekle suçlayarak, "Bu uluslararası hukukun ağır bir ihlalidir" dedi.

İRAN'DAN İLK AÇIKLAMA GELDİ

İran, İsrail'in Lübnan’ın başkenti Beyrut'a düzenlediği saldırıyı kınadı. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani yaptığı açıklamada, söz konusu saldırının Lübnan’ın toprak bütünlüğünü ihlal ettiğini belirterek, "Lübnan’ın toprak bütünlüğünü hedef alan ve uluslararası hukuka aykırı olan bu saldırıyı kınıyoruz" dedi.

İsrail saldırısı nedeniyle Lübnan direnişinin Filistin'e desteğinde bir değişiklik olmayacağını kaydeden Kenani, "Lübnan devleti, ordusu ve direnişinin siyonist İsrail rejiminin bu saldırısına karşılık verme hakkı var ve bölgede genişleyecek bir savaş ve gerilimden ABD ve İsrail rejimi sorumludur" ifadelerini kullandı.

Uluslararası toplumu ve Birleşmiş Milletler’i (BM) İsrail saldırıları karşısında sorumluluk almaya çağıran Kenani, Lübnan'ın güvenliği ve barışı için BM'nin harekete geçmesini ve İsrail saldırılarını önlemesini istedi.

NE OLMUŞTU?

İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyini vurdu. İsrail ordusu, Mecdel Şems'e düzenlenen saldırıdan sorumlu olan Hizbullah komutanının hedef aldı. Saldırıda 1 kişinin öldüğü ve çok sayıda kişinin yaralandı.

İsrail'den Lübnan'ın başkenti Beyrut'a saldırı

eshahaber.com.tr


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ