Dünya

Rusya'dan, İsrail'e kınama! Son dakika Mescid-i Aksa çağrısı: Kınanmakla kalmamalı...

Rusya Dışişleri Bakanlığı, İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir ve fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskının 'kışkırtıcı eylem' olduğunu belirterek, 'Sadece kınamakla kalmamalı. Önlemler alınmalı' dedi.

Rusya'dan, İsrail'e kınama! Son dakika Mescid-i Aksa çağrısı: Kınanmakla kalmamalı...
15-08-2024 01:48
Google News
ESHAHABER GÜNCEL GÜNDEM HABERLERİ....

Rusya Dışişleri Bakanlığı, İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ve fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskınla ilgili açıklama yaptı. İsrail'e tepki gösteren Rusya, Ben Gvir'in bu kışkırtıcı eyleminden son derece endişeli olduklarını bildirdi.

Rusya'dan, İsrail'e kınama! Son dakika Mescid-i Aksa çağrısı: Kınanmakla kalmamalı...

'MOSKOVA BU KIŞKIRTICI EYLEMDEN SON DERECE ENDİŞELİ'

Bakanlıktan yapılan açıklamada, dün Ben-Gvir ile fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik eylemlerine tepki verilerek şunlar kaydedildi:

"Moskova, Ben-Gvir'in bu kışkırtıcı eyleminden son derece endişeli. Siyonizm taraftarları buna benzer eylemlerde sürekli bulunuyor. İsrail yönetimi sadece kınanmakla kalmamalı, 1994 tarihli Ürdün-İsrail Barış Anlaşması'nda yer alan Kudüs'teki kutsal mekanlarla ilgili statükoyu bozan eylemleri durdurmak için etkili önlemler alınmalı."

Rusya'dan, İsrail'e kınama! Son dakika Mescid-i Aksa çağrısı: Kınanmakla kalmamalı...

'BU TÜR ADIMLAR RADİKAL DUYGULARIN ALEVLENMESİ YOL AÇIYOR'

Açıklamada, "bu tür adımların hem İsrail hem de Filistin toplumunda radikal duyguların alevlenmesine yol açtığı, Gazze Şeridi'ndeki gerginliğin düşürülmesine yönelik uluslararası girişimleri baltaladığı" vurgulandı.

NE OLMUŞTU?

İsrailli bakanlar Ben-Gvir, Necef ve Celile Kalkınma Bakanı Yitzhak Wasserlauf, fanatik Yahudiler eşliğinde dün İsrail polisinin koruması altında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemişti.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden yapılan açıklamaya göre, 2 bin 250 kadar fanatik Yahudi, Aksa'ya düzenlenen baskına katılmıştı.

Yüzlerce fanatik Yahudi'den Mescid-i Aksa'ya baskınYüzlerce fanatik Yahudi'den Mescid-i Aksa'ya baskın

Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediFilistin topraklarını gasbeden İsrailliler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Ben-Gvir, baskın sırasında paylaştığı görüntülü mesajında, "Buranın idaresi ve egemenliğiyle ilgili büyük gelişmeler var. Yahudilerin burada ibadet ettiği görülüyor. Daha önce söylediğim gibi politikamız burada (Yahudilere) ibadete izin vermek." ifadesini kullanmıştı.

Türkiye'den Medcid-i Aksa açıklaması!Türkiye'den Medcid-i Aksa açıklaması!

Soykırımcı İsrailli bakanlar Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi: ABD'den 'tepki'Soykırımcı İsrailli bakanlar Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi: ABD'den "tepki"

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ