Dünya

Rusya-Ukrayna Barış Masası Dolmabahçe Sarayı'nda kuruluyor! Rusya 3 tabinden vazgeçti

RUSYA ve Ukrayna arasındaki müzakereler İstanbul’a taşınırken tarihi barış görüşmesinin adresi Dolmabahçe’deki Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisi.

Rusya-Ukrayna Barış Masası Dolmabahçe Sarayı'nda kuruluyor! Rusya 3 tabinden vazgeçti
29-03-2022 08:48
29-03-2022 08:49
Google News

RUSYA ve Ukrayna arasındaki müzakereler İstanbul’a taşınırken tarihi barış görüşmesinin adresi Dolmabahçe’deki Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisi. Dünyanın gözü Rusya ve Ukrayna heyetleri arasında bugün saat 10.30’da başlayacak toplantıya çevrildi. Müzakere öncesi iki ülkeden de olumlu mesajlar geldi. Rusya, bazı şartlarından vazgeçti, Ukrayna 3 konuda yeşil ışık yaktı.

Rusya-Ukrayna savaşını durdurmak için her düzeyde yoğun mekik diplomasisi yürüten Türkiye, iki ülke heyetleri arasında bir süredir videokonferans yöntemiyle devam eden görüşmelerin tarihe geçecek ‘yüz yüze’ toplantılarına da ev sahipliği yapacak. Dolmabahçe’deki Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisi'nde saat 13:30'da iki ülke müzakere heyetleri yüz yüze müzakere masasına oturacak. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan heyetlere hitap edecek
Hürriyet’in haberine göre, yüz yüze görüşmelerin adresi, son anda bir değişiklik olmazsa, Dolmabahçe’deki Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisi olacak. Rus ve Ukraynalı heyetler, Dolmabahçe’deki Çalışma Ofisi’nde bugün saat 10.30’da masaya oturacak. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya ve Ukrayna heyetleri arasında yapılacak toplantıdan önce heyetlere hitap edecek.

Türkiye Rusya'ya hava sahasını kapatmadığı için...
Türkiye Rusya’ya hava sahasını kapatmadığı için Rus heyetini taşıyan uçak, dün saat 16.15’te İstanbul’a sorunsuz olarak indi. Heyet, yoğun güvenlik önlemleri altında konaklayacakları Çırağan Sarayı’na geçti. Ukrayna heyeti ise önce bir komşu ülkeye karayoluyla geçti, oradan da hava yoluyla Türkiye’ye geldi. Ukrayna heyetini taşıyan uçak dün akşam Atatürk Havalimanı’na iniş yaptı. Ukraynalı heyet Beşiktaş’ta Shangri-La Bosphorus otele yerleşti. Ukrayna heyetinin İstanbul’a gelişi geciktiği için toplantı bugüne kaldı.

Rusya 'Nazi' ve 'AB'ye girme' şartlarından vazgeçti
Financial Times gazetesi, Rusya'nın bugün İstanbul'da devam edecek Ukrayna ile müzakerelerde, ülkenin "Nazilerden arındırılması" talebinden vazgeçtiğini ve askeri bir ittifaka girmemesi halinde AB üyesi olabilmesine izin vermeye hazırlandığını yazdı.

Gazete, görüşmeler hakkında bilgi sahibi dört kişiye dayandırdığı haberinde, Moskova ve Kiev'in çatışmaların durdurulmasını görüştüğünü ve olası bir anlaşmanın parçası olarak, Ukrayna'nın güvenlik garantileri ve potansiyel AB üyeliği karşılığında NATO üyesi olma isteğinden vazgeçmesinin gündemde olduğunu belirtti.

Rusyanın vazgeçtiği 3 şartta neler var?
Anlaşma henüz sonuçlandırılmadığı için adının açıklanmasını istemeyen yetkililerin verdiği bilgilere göre, taslak ateşkes anlaşması metninde, Rusya'nın başta dile getirdiği üç ana ana talep olan "Nazilerden arındırılma" ve "Silahsızlanma" ve "Ukrayna'da Rusça için yasal koruma" yer almıyor.

Rusya neden ödün veriyor?
Tarafların temsilcilerinin bugün İstanbul'da bugün dördüncü tur görüşmelere başlayacağını belirten gazete, Rusya'nın ödünlerinin, Ukrayna'nın beklenenden daha sıkı bir direniş göstermesi ve Rusya'nın operasyonel yetersizlikleri sonucu bir aydır süren işgalin genel anlamda durma noktasına gelmesi sonucu olduğunu vurguluyor.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Fenerbahçe513+11
2Galatasaray412+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Göztepe46+2
9Samsunspor46+1
10Kasımpaşa55-2
11Antalyaspor44-4
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK33-1
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor41-6
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ