Dünya

Rusya Ukrayna için harekete geçti: Ölüm timi Wagner Donbass için yola çıktı!

Rusya ile Ukrayna arasındaki yüksek tansiyon, her geçen gün artıyor. Ayrılıkçıların yoğun olarak bulunduğu Donbass bölgesindeki çatışmalar şiddetlenirken, Rusya'nın bölgeye Wagner paralı askerlerini sevk ettiği belirtildi.

Rusya Ukrayna için harekete geçti: Ölüm timi Wagner Donbass için yola çıktı!
20-02-2022 13:41
20-02-2022 14:10
Google News

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş gerilimi giderek artıyor. Batı, Moskova'nın Ukrayna'yı işgal için harekete geçmeye hazırlandığını belirtirken, ayrılıkçıların yoğun olarak yaşadığı bölge ile ilgili Rusya'nın Wagner paralı askerlerine sevk başlattığı belirtildi.

 WAGNER ASKERLERİ DONBASS'TA

Bölgedeki gelişmeleri yakından takip eden ABD'li BuzzFeedNews muhabiri, patlamaların ve şiddetli çatışmaların yaşandığı Donbass'a Rus paralı asker grubu Wagner'in giriş yaptığını iddia etti.

BuzzFeedNews muhabiri Christopher Miller, Rus paralı asker grubu Wagner'in provakosyonlar ve gizli operasyonları yürütmek üzere Donbass'a geldiğini açıkladı. Miller, söz konusu bilgiyi Ukrayna istihbaratına dayandırdı.

Rusya'nın sınır hattındaki askeri hazırlığı uydu görüntülerine yansıdı.

Wagner Grubu, varlığı Moskova tarafından resmi olarak kabul edilmese de Moskova'nın gizli ve kanun dışı operasyonlarını yürütmek ile görev yapan askeri gücü olarak biliniyor. Son dönemde adı Rusya'nın nüfuz bölgesinde sıkça duyulan Wagner'in, özellikle Suriye ve Libya'daki operasyonları dikkat çekiyor.

İlk olarak 2015 yılında adını duyuran Wagner ordularının sayısının 3 bin kadar olduğu ifade ediliyor.

İLETİŞİM ARAÇLARINA ENGEL

Wagner operasyonlarının yanı sıra Rus Ria Novosti, Lugansk'taki söz konusu köyü almak için saldırı başlattığını, kağıt üstündeki yönetimin internet ve cep telefonlarına erişimi kapatma uyarısı yaptığını yazdı. Sputnik yayın organı da cephe hattında saldırı girişiminde bulunan Ukrayna ordusunun Rus yanlısı ayrılıkçılar tarafından geri püskürtüldüğünü okurlarına aktardı.

Rus yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk kentinde hem gece yarısı hem de gündüz şiddetli patlamalar gerçekleşti.

KAYNAK : Haber7


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ