Yaşam

Saçını boyadı, neye uğradığını şaşırdı! Yüzü tanınmaz halde

İngiltere'de 27 yaşındaki genç adam saçını boyamasının ardından adeta hayatının şokunu yaşadı. Yüzü tanınmaz hale gelen genç adamın alerjik reaksiyon gösterdiği kaydedilirken uzmanlardan da konuya ilişkin uyarı geldi.

Saçını boyadı, neye uğradığını şaşırdı! Yüzü tanınmaz halde
08-08-2024 16:48
Google News
EshaHaber Gündem Haberler

27 yaşındaki Ryan Briggs, saçını boyamak isterken az kalsın yüzünden oluyordu...

Annesinin aldığı saç boyasını alerjik deri testini yapmadan kullanan genç adam, ertesi gün acı bir deneyimle yüzleşti. Aynada baktığında kendisini tanıyamaz hale gelen adam; çizgi film karakteri Megamind'e benzediğini kaydederek, yüzünün balon gibi olduğunu belirtti.

Öyle ki, yüzü sadece şişmekle kalmadı; görmemeye, nefes almamaya ve saçları dökülmeye başladı. Durumun ciddiyetini anlayan Ryan günün ilerleyen saatlerinde hastaneye kaldırıldı.

O MADDE YOL AÇIYOR

Doktorlar, saç boyama işleminin ardından meydana gelen bu alerjik reaksiyona ilişkin açıklamalar yaparken; Ryan'ın yüzündeki şişliğin ve nefes alamamasının nedeninin saç boyalarında sıkça bulunan parafenilendiamin (PPD) maddesi olduğu belirtildi.

Şişkinliğin boynuna, nefes borusuna inmesi ve saçlarının dökülmeye başlaması üzerine alerjinin yayılma riskine karşı 13 saat hastanede kalan Ryan, beş gün boyunca günde 25 tablet kullanmak zorunda kaldı.

UZMANLAR UYARIYOR: MUTLAKA TESTİ YAPIN

Tedavinin ardından yüzünde kalıcı olarak bir sorun olmasa da saç derisinde kabuklar oluşan Ryan, "Lütfen her zaman deri testi yapın. Benim başıma gelen çok daha kötü sonuçlanabilirdi. Şişlik boynuma iniyordu ve nefes almamı engelleyebilirdi" diyerek herkesi uyardı.

Uzmanlar, özellikle saç boyası gibi kimyasal içeren ürünleri kullanmadan önce mutlaka deri testinin vücudun bir bölümünde uygulanması ve daha sonra işlemin yapılması gerektiğini vurguluyor.

eshahaber.com.tr
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ