Gündem

“Sağ ve muhafazakâr sos" da eklendi... Hedefe giden yolda "En uygun aparat Kılıçdaroğlu&qu

Haber7 yazarları Nihat Nasır ve Ferman Karaçam seccade üzerinde ayakkabılarıyla verdiği pozla büyük tepki toplayan Kılıçdaroğlu'nun temsil ettiği zihniyeti ve ilerleyen seçim takviminde CHP'nin HDP ile birlikte yol yürümesini analiz etti.

“Sağ ve muhafazakâr sos
05-04-2023 13:22
Google News

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul platformunun düzenlemiş olduğu iftar programı sonrasında seccade üzerinde ayakkabılarıyla verdiği poz büyük tepki çekmişti.

"KUTSİ OLAN İBADET ŞUURDUR"

Nihat Nasır günlerdir yaşanan tartışmaların özünde seccadenin değil İslami şuurun olduğunu, CHP’nin ve Kılıçdaroğlu’nun İslâmî değerlerle en küçük bir ünsiyetinin olmadığını ifade ederek "Kutsi olan, Müslümanların, Allah’ın azameti ve ulûhiyeti karşısında alınlarını secdeye sürdükleri ibadet şuurdur. İşte CHP, bu şuurdan uzaktır ve hatta bu şuura düşmandır!" dedi.

"EN UYGUN APARAT KILIÇDAROĞLU"

Ferman Karaçam, Kılıçdaroğlu'nun kaset kumpasının ardından CHP'nin başına geçmesi, içinde milliyetçi ve muhafazakar damarların da olduğu 6'lı masanın kurulması, batının da desteğiyle HDP ile iş birliği içinde seçimlere gitmesini "Kemal Bey’i yöneten bilinçaltı fonksiyonları önümüzdeki süreçte artarak devam edecek, seçim yaklaştıkça İslam'ı, yani dini kullanmak konusundaki davranış ve tutumları ile daha sık karşılaşacağız." şeklinde yorumladı.

İşte Nihat Nasır "Üzerine Bastığınız Halı Değil Müslümanların İbadet Şuurudur!" başlıklı yazısı;

CHP’nin kültüründe ve hatta genetiğinde ‘dine’, ‘örfe’ ve referansını dinden almış değerlere, hürmet, saygı ve ihtimam yoktur!

Bırakın bu değerlere ihtimam ve saygıyı, kuruluşundan bu yana bu değerlerle kavgalıdır ve hatta düşmandır.

Buna dair değil binlerce sayısız miktarda örnek verilebilir.

Mezkûr örnekleri bu hususla ilgili yazılan kitaplara havale ediyor ve anlatmak istediğim asıl konuya gelmek istiyorum.

Bu girişten konunun, CHP genel başkanı Kılıçdaroğlu’nun çokça tartışılan ‘seccadeye basarak’ fotoğraflar çektirmesi olduğunu anlamışsınızdır elbette.

"İLK GÖRDÜĞÜMDE FOTOMONTAJ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜŞTÜM"

Doğrusunu isterseniz ilk fotoğrafı gördüğümde, bunun bir fotomontaj olduğunu düşünmüştüm.

Zira sağ seçmeni kafeslemek için her türlü kılığa bürünen Kılıçdaroğlu’nun, böylesine aleni ve vahim bir hata yapabileceğine ihtimal vermemiştim.

Sonrasında kendisinin bizzat bunu kabul etmesiyle mesele başka açılardan tartışmaya açılmış oldu.

Hadiseyi eminim hepiniz biliyorsunuzdur ama kısa bir özet geçmekte fayda var.

Seccadeyi gören birileri varmış!Seccadeyi gören birileri varmış!

'Görmedim, üzgünüm' savunması yapan Kılıçdaroğlu'nu zora sokacak yeni kare ortaya çıktı!'Görmedim, üzgünüm' savunması yapan Kılıçdaroğlu'nu zora sokacak yeni kare ortaya çıktı!

Efendim, Adalet eski bakanı (MSP’li) İsmail Müftüoğlu ve bazı SP’liler, bir iftar programı tertipliyorlar ve Kılıçdaroğlu’nu da davet ediyorlar.

İftar sonrasında, davet verilen lokantanın yöneticisinin odası, namaz kılacak olanlara tahsis ediliyor.

SP’liler namazın ardından o mekânda fotoğraf çektiriyorlar ama tabii ki, seccadeleri yerden kaldırdıktan sonra…

Aynı yerde Kılıçdaroğlu’da bazı aday adaylarıyla fotoğraflar çektiriyor lakin gelin görün ki, yerde seccadeler var ve fotoğraf karesine giren kim varsa o seccadelerin üzerinde ayakkabılarıyla duruyor.

Şimdi, gelelim sorulara…

SP’liler aynı yerde hiçbir tartışmaya açık kapı bırakmayacak bir şekilde fotoğraf çekerken, CHP’liler ve Kılıçdaroğlu neden seccadelerin üzerine ayakkabılarıyla basarak poz vermekten rahatsızlık duymuyorlar?

'Seccade' skandalıyla ilgili Karamollaoğlu'ndan akıllara zarar sözler: