Gündem

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Cenevre'de Gazze mesajı: Tüm dünya vahim gerçeğe uyandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Gazze'de yaşananlar hakkında 'Tüm dünya şimdi vahim gerçeğe uyanılmış durumda. Gelişmiş olduğu iddia edilen ülkelerin insani değerlerde çok geri olduğu görüldü.' dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Cenevre'de Gazze mesajı: Tüm dünya vahim gerçeğe uyandı
28-05-2024 18:47
Google News

Bakan Koca, Cenevre'de düzenlenen Dünya Sağlık Asamblesi'nin (DSA) 77. Oturumu'nda konuştu.

"BİR ÇOCUK HEKİMİ, BABA VE EVLAT OLARAK BURADAYIM"

Bakan olmanın yanı sıra bir çocuk hekimi, baba ve evlat olarak burada olduğunu belirten Koca, "Konuşmama başka bir şekilde başlamak, yaşanan trajik şartlar karşısında bana pek mümkün görünmedi." ifadelerini kullandı.

Koca, 21. yüzyılın ilk çeyreğinin tamamlandığını ve şu an yeryüzünde bütün insani konuların tehdit altında olduğunu söyledi.

"SÖZDE İLERİ DENEN DEMOKRASİLER, TOPLUMLARIN SESİNE KULAK TIKADILAR"

İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'ye değinen Koca, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gazze'de insanlığın onuru hepimizin gözleri önünde, üstünde tepine tepine yok edilmektedir. Bizim insanlığımız nerede? Biz nasıl insanlar olduk da çocuklar ölürken uyuyabiliyoruz? Tüm dünya uzun yıllar boyunca 'insan hakları' söylemleri ile sadece düş görmüş, şimdi vahim gerçeğe uyanılmış durumda. Gelişmiş olduğu iddia edilen ülkelerin insani değerlerde çok geri olduğu görüldü. En ilkel yöntemlerle çocuklar, bebekler katledilirken, sessizliklerini korumayı tercih ettiler. Sözde ileri denen demokrasiler, toplumların sesine kulak tıkadılar. Hepimiz bu kara ve karanlık tarihin mahkumlarıyız."

- "BU TRAJEDİ SON BULMADIKÇA YARIN IÇIN HİÇBİR İNSANIN ONURUNU KORUYABİLECEĞİNİN GARANTİSİ KALMAMIŞTIR"

Koca, hastane bombalamak için meşru neden olamayacağını vurguladı.