Ekonomi

Samsun'da TEKNOFEST 2022 kapsamında çalışmalar sürüyor

Haber 7 - Bu yıl 5'inci yılını dolduracak olan TEKNOFEST için Samsun'da çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Samsun'da TEKNOFEST 2022 kapsamında çalışmalar sürüyor
20-06-2022 10:07
Google News

Temel amacı, ülkemizin yetişmiş nitelikli insan kaynağına katkı sunmak ve bu kapsamda ülkemizdeki milli teknoloji ekosistemini geliştirmek olan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST), bu yıl Samsun'da düzenlenecek. Bu kapsamda Samsun'da festivale hazırlık için yoğun bir çalışma yürütülüyor. 

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin yazılı olarak yaptığı açıklamada "Büyükşehir Belediyesi TEKNOFEST 2022 hazırlıkları kapsamında Samsun Çarşamba Havalimanı'ndaki çalışmalarını sürdürüyor" ifadelerine yer verildi.

TEKNOFEST kapsamında yapılan çalışmalar hızlandırıldı.

TEKNOFEST'e ilk kez ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşayan Samsun Büyükşehir Belediyesi, Akıllı Şehir Trafik Güvenliği projesinden, çevre düzenlemelerine kadar birçok alandaki çalışmalarını 30 Ağustos-4 Eylül arasında düzenlenecek festivale yetiştirmeye çalışıyor.

Şu anda havalimanında yol alt ve üst yapısı, otopark alanları ve çevre düzenlemeleri için çalışmalar yürütülüyor. 

Konuyla ilgili Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, uluslararası katılım da beklediklerini belirtti ve festivalin şehre yakışır olması için büyük bir gayret sarf ettiklerini söyledi.

Ayrıca Demir, "Bu festival de kentimiz için oldukça önemli bir fırsat. Milletvekillerimiz, Ondokuz Mayıs Üniversitemiz ve Samsun Üniversitemiz, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, STK'larımızla hep birlikte inşallah örnek bir organizasyona ev sahipliği yapacağız. Şehrimizin hem yurt içi hem de yurt dışı tanıtımındaki bu önemli fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğiz" sözleriyle festivalin Samsun için önemine vurgu yaptı.