Dünya

Savaş kontrolden çıkıyor: ABD, Rusya ve Çin'den peş peşe adımlar...

Biden Ukrayna’ya sürpriz ziyaret gerçekleştirirken Moskova’dan ise Putin’in büyük bir mitinge hazırlandığı haberi geldi. Ukrayna ve Rusya’daki hareketlilik sürerken Çin 'Kontrolden çıkan savaşa' karşı uyarıda bulundu...

Savaş kontrolden çıkıyor: ABD, Rusya ve Çin'den peş peşe adımlar...
21-02-2023 13:03
Google News

ABD Başkanı Joe Biden Ukrayna’ya sürpriz ziyaret gerçekleştirirken Moskova’dan ise Putin’in büyük bir mitinge hazırlandığı haberi geldi. Ukrayna ve Rusya’daki hareketlilik sürerken Çin’den “Ukrayna krizinin kontrolden çıktığı" açıklaması yapıldı.

ABD Başkanı Joe Biden dün Ukrayna’nın başkenti Kiev’e sürpriz bir ziyaret gerçekleştirerek, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile bir araya geldi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, sosyal medya hesabından Biden ile birlikte fotoğraf paylaşarak yaptığı açıklamada, “ABD Başkanı Joseph Biden, Kiev’e hoş geldiniz. Ziyaretiniz tüm Ukraynalılar için son derece önemli bir destek işaretidir” ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray tarafından Biden’ın Ukrayna ziyaretine ilişkin yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 “Dünya, Rusya'nın Ukrayna'yı acımasız işgalinin birinci yıl dönümüne hazırlanırken, bugün Başkan Zelenski ile görüşmek ve Ukrayna'nın demokrasisine, egemenliğine ve toprak bütünlüğüne sarsılmaz bağlılığımızı yeniden teyit etmek için Kiev'deyim. Putin yaklaşık bir yıl önce işgalini başlattığında Ukrayna'nın zayıf olduğunu ve Batı'nın bölünmüş olduğunu düşünüyordu. Bizden daha uzun süre dayanabileceğini düşündü. Ama fena halde yanılıyordu. Bugün Kiev'de Başkan Zelenski ve ekibiyle Ukrayna'ya verdiğimiz desteği daha kapsamlı bir şekilde görüşmek üzere bir araya geliyorum.”

YAPTIRIMLARI AÇIKLAYACAĞIZ

“Ukrayna halkının bombardımanlarından korunmasına yardımcı olmak için topçu mühimmatı, hava gözetleme radarları dahil olmak üzere kritik ekipmanın ek teslimatını duyuracağım. Bunu bu hafta içinde paylaşacağım, Rusya'nın savaş makinesini desteklemeye çalışan seçkinlere ve şirketlere karşı ek yaptırımlar açıklayacağız. Geçen yıl ABD, Ukrayna'yı savunmaya yardımcı olmak için Atlantik'ten Pasifik'e uluslardan oluşan bir koalisyon kurdu ve benzeri görülmemiş askeri, ekonomik ve insani destek sağladı ve bu destek devam edecek.”

PUTİN MİTİNGE HAZIRLANIYOR

Öte yandan Moskova bugün Putin’in gerçekleştireceği mitinge hazırlanıyor. Moskova'da parlamento üyeleri ve askerlere bir konuşma yapacak olan Putin'in açıklamasına saatler kaldı.

İngiliz basınının iddiasına göre Putin'in zırhlı konvoyu sabahın erken saatlerinde Kremlin'e doğru giderken görüntülendi. Gazeteler konvoyun gece 1'de Kremlin'e giriş yaptığını yazdı.

Putin'in konuşmasında Ukrayna savaşına dair güncel bilgileri paylaşacağı söylenirken Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov devlet televizyonuna yaptığı açıklamada söz konusu açıklama ile ilgili şu değerlendirmede bulundu;

'Böylesine kritik ve çok karmaşık bir noktasında, herkes neler olup bittiğine dair bir değerlendirme, özel askeri harekatın bir değerlendirmesini duyma umuduyla bir mesaj bekliyor.'

KONTROLDEN ÇIKMASINDAN ENDİŞE EDİYORUZ

Çin Dışişleri Bakanı Çin Gang, ülkesinin, Ukrayna krizinde son bir yılda giderek artan çatışma ve gerginliğin kontrolden çıkmasından endişe duyduğunu belirterek "Bazı ülkeleri, yangına körükle gitmeye son vermeye çağırıyoruz." dedi. 

Ukrayna sorununda Avrupa'ya kalıcı barış getirecek siyasi çözüme ihtiyaç olduğunu vurgulayan Bakan Çin, ABD'yi ima ederek "Bazı ülkeleri, yangına körükle gitmeye son vermeye çağırıyoruz." ifadesini kullandı.

Bakan Çin, dünyada düzensizliğin ve çatışma riskinin giderek arttığına işaret ederek, "Barışsever ülkeler, mevcut düşmanlıklara en kısa sürede son vermek için çaba göstermeli." değerlendirmesinde bulundu.

 


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ