Dünya

Savaşta nükleer silah kullanacaklar mı? Rusya'dan dünyanın merak ettiği soruya yanıt

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri harekatında 8. güne girilirken, Moskova’nın nükleer savaş başlatacağı iddialarına yanıt Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’dan geldi. Batı’nın elinde nükleer silah bulundurduğunu dile getirmesinin bir şeylere işaret ettiğini belirten L

Savaşta nükleer silah kullanacaklar mı? Rusya'dan dünyanın merak ettiği soruya yanıt
03-03-2022 14:59
Google News

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, uluslararası medya ve RT'ye açıklamalarda bulundu. Rus devlet televizyonuna, Rusya ve Ukrayna temsilcilerinin bir araya geleceği ikinci görüşmenin bugün gerçekleşeceğini belirten Lavrov, Ukrayna'daki soruna çözüm bulunacağına inandığını söyledi. Lavrov, Moskova'nın bu ülkeyle görüşmelerindeki koşullarının 'oldukça küçük olduklarını' belirtti.

"UKRAYNA'DAN GELEN ASKERİ TEHDİDE TAHAMMÜL EDEMEYİZ"Rusya'nın taleplerinin asgari olduğunu söyleyen Lavrov, "Ukrayna'daki duruma çözüm bulunabileceğine şüphem yok" dedi. Lavrov, Moskova'nın Washington'dan emir aldığını söylediği Ukrayna'dan gelen askeri tehdide tahammül edemeyeceğini yineledi.

"NEYİN GEREKLİ OLDUĞUNU BATI BELİRLEYEMEZ""Batı Rusya'yı duyuyor fakat dinlemiyor" şeklinde konuşan Lavrov, "Rusya'nın güvenliği için neyin gerekli olduğunu Batı belirleyemez. Rusya, Ukrayna topraklarından kendisine doğrudan saldırı düzenlenmesi tehdidinin bulunmasına izin veremez" ifadelerini kullandı.

Bakan Lavrov'dan 'Rusya nükleer silah kullanacak mı?' sorusuna yanıt: Bu bizim değil, Batı'nın aklından geçen bir şeyRusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov.

"SAVAŞ PLANI OLANLARIN SONUÇLARI DÜŞÜNMESİ GEREK"Batılı liderlerin 'nükleer savaş' ihtimali hakkındaki açıklamaları üzerinde duran Lavron "Batı'nın, elinde nükleer silah bulundurduğunu dile getirmesi bir şeylere işaret ediyor. Nükleer savaş, Rusya'dakilerin değil, Batı'dakilerin akıllarından geçirdiği bir şey" ifadelerini kullandı. Bakan, "Rusya, dengesini kaybetmesine neden olabilecek provokasyonlara izin vermeyecek" diye ekledi.

"HARKOV'A SALDIRDIĞIMIZ İDDİASI DOĞRU DEĞİL"Ayrıca Ukrayna'da Rus askerlerinin Harkov'a saldırdığı iddiasının "gerçek dışı olduğunun" altını çizen Lavrov, "Harkov'da Rusya askeri yok, fakat Harkov'dan ayrılmak isteyen yabancılara tren garında nasıl davrandıklarını gördük. Bu öğrencileri Rusya'ya kabul etmeye hazırız" bilgisini paylaştı.

Lavrov, "Bize karşı gerçek bir savaş başlatacaklarsa, bu planları yapanların bu savaşın sonuçlarını önceden düşünmesi gerekir" ifadesini kullandı.

Erdem Aksoy Erdem Aksoy Gündem Editörü Haberler.com - Dünya
Editor : Esha Haber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Fenerbahçe513+11
2Galatasaray412+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Göztepe46+2
9Samsunspor46+1
10Kasımpaşa55-2
11Antalyaspor44-4
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK33-1
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor41-6
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ