Dünya

Şehit Haniye hakkında az bilinen gerçek! 15 Temmuz'dan sonra Türk bayraklarıyla...

İran’da suikastla şehit olan Hamas lideri Haniye, Türkiye’deki 15 Temmuz darbesinin başarısız olmasının ardından sevincini Türk bayraklarıyla yaşamıştı. Haniye’nin çağrısıyla Gazze’de Türkiye ve Erdoğan’a destek gösterisi düzenlenmişti.

Şehit Haniye hakkında az bilinen gerçek! 15 Temmuz'dan sonra Türk bayraklarıyla...
31-07-2024 13:33
Google News
EshaHaber Gündem Haberler

Haber7 - ÖZEL

Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı şehit İsmail Haniye tarihe “Türk dostu liderolarak geçti.

Batı destekli FETÖ’cülerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı devirmek için 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirdikleri darbe girişiminin başarısız olmasına en çok sevinen liderlerden biri İsmail Haniye olmuştu.

Haniye, torunlarıyla birlikte taşıdığı Türk bayraklarıyla, 15 Temmuz darbesinin başarısız olmasından duyduğu memnuniyeti yansıtmıştı.

Haniye ayrıca Başkan Erdoğan ile birlikte yer aldığı fotoğrafını pastaya işleyerek pasta kesmişti.

"TÜRK HALKI İÇİN KAN DÖKMEYE HAZIRIZ"

Ayrıca darbenin başarısızlığa uğramasını kutlamak için Haniye’nin talimatıyla Gazze Şeridi’nde kutlamalar yapılmıştı. Hamas destekçileri, günümüzde İsral tarafından bombalanan Han Yunus vilayetinde Erdoğan’a destek gösterisi düzenlemişti.

Sevinç gösterisinde konuşma yapan Hamas liderlerinden Müşir el-Masri, darbe girişimini “menfur” olarak nitelendirerek, Türk halkı için kan dökmeye hazır olduklarını söylemişti.

Masri, “Türkiye’deki darbe girişimi menfurdur ve kara bir lekedir. Türk halkı için fedakarlık yapmaya hazırız. İstanbul uğruna, Türkiye kıyılarında kan dökmeye hazırız.” demişti.

eshahaber.com.tr
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ