Gündem

'Seymen' yeni yuvası Ayasofya-i Kebir Camii'nde

'Uzun tüylü kedilerin atası' onama edilen Ankara kedisi şekli 'Seymen', kaybolan büyükbabası 'Kılıç'ın yerini onama etmek kadar Ayasofya-i Kebir Camii'ne tasdik edildi.

'Seymen' yeni yuvası Ayasofya-i Kebir Camii'nde
12-08-2023 19:18
Google News

Ayasofya-i Kebir Camii'nde canlı "Gli" angın kediye dost olması düşüncesince 2020'de Pursaklar Belediyesi Ankara Kedisi Koruma ve Yaşatma Merkezi'nden gönderilen ve bir müddet sonradan kaybolan Ankara kedisi Kılıç'ın yerini torunu Seymen aldı.

Seymen, Ankara'dan karaca kanalıyla derinlemesine bir yolculuğun peşi sıra Pursaklar Belediyesi Ankara Kedisi Koruma ve Yaşatma Merkezi'nde baytar teknikeri yerine fariza önleyen lisanslı pisik yetiştiricisi Ayşegül Korkmaz nezdinde İstanbul'a ulaştı.

Korkmaz, Seymen'i, üstünde isimliği mevcut tasmayı taktıktan sonradan bir müddet Ayasofya etrafında gezdirdi.

Yolculuğun çıkarlarını az buçuk yorduğunu tamlayan Korkmaz, 2020'de doğan Seymen’i bebekliğinden buyana kendisinin yetiştirdiğini söyledi.

Korkmaz, Seymen'in Ankara’daki tesisin en şişman kıyım kedisi olduğunu, o sebeple bu adın verildiğini anlatım ederek, "Ayrılmak üzüyor. Bulunduğu ortamı gitmek istedim. Başka yerde erinçsiz olmasın diyerek kendim neşet etmek istedim." dedi.

Seymen'e mikroçip takıldığını, sonunda izlem edileceğini aktaran Korkmaz, kaybolan büyükbabası Kılıç’ta da çıpır olduğunu, rastgele bir keyif kuruluşuna başvurulursa kedinin bulunabileceğini kaydetti.

Korkmaz, Kılıç’ın baş döndürücü güzel, mavi-yeşil gözlü ve derinlemesine tüylü bir pisik bulunduğunu dile getirerek, "Torunu Seymen pisik evimizin en şişman kıyım kedisi. Irk standartlarını en efdal derecede haiz bir kedi. Buradaki bakıcısıyla irtibatta oluyoruz. Herhangi bir sorununda temasa geçiyoruz. Ben araştırma görevlisi oluyorum. Ayrıca maması, kumu ve öbür gereksinimlerini tığ gerçekleştirme ediyoruz. Onlar bittikçe ego alıp gelirim." ifadelerini kullandı.

Seymen elan sonradan Uluslararası Şecere ve Soy Ağacı Belgesi ve pasaportuyla, Ayasofya Külliyesi biriminden Selman Saygılı'ya tasdik edildi.

Saygılı, Ayasofya’da ayrıksı kedilerin de olduğuna ayraç ederek, "Göz bebeğimiz Ayasofya’ya baktığımız kabil bakacağız." dedi.

Yuvasına bırakılan Seymen’e, camiyi görüşme fail kollar dip özen gösterdi.

Öte yandan, 24 Temmuz 2022 tevellütlü Seymen’in şeceresinde anası Cankız ve babası Cankat’ın mukayyet olduğu, birinci, ikinci ve üçüncü batın büyükanne ve büyükbabalarının ortada Kılıç'ın isminin da toprak almış olduğu görüldü.

- "Ayasofya'yı görüşme edenler bizim hane kamaştırıcı kedimizi de görecek"

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin de Ankara'da meydana getirilen uğurlamada, 2020'de Ayasofya-i Kebir Camii açıldığında, tesislerinden Kılıç isminde kediyi yolladıklarını hatırlattı.

Kılıç'ın kısaca 1,5 sene Ayasofya'da yaşadığını, oraya mevrut ziyaretçilerin Kılıç'ı, onun da ziyaretçileri sevdiğini anlatım fail Çetin, şunları kaydetti:

"Fakat bir müddet sonradan Kılıç kayboldu, bulamadık. Şimdi de onun üçüncü batın torunu bulunan Seymen isminde kedimizi Ayasofya'ya yolluyoruz. Bu yol beraberinde şeceresi ve pasaportu da olacak. Tarım ve Orman Bakanlığının uyguladığı mikroçip sistemini de kullandık. Kaybolma ve çalınma riskine huzur Seymen'imiz elan güvende olacak. Ayasofya her insanın menfez bebeği. Ankara kedisi de Ankara'nın menfez bebeği. İkisinin bir arada olması bizi güvenilmez derecede bahtiyar ediyor. Ayasofya'yı görüşme edenler bizim hane kamaştırıcı Ankara kedimizi de görmüş olacak."

Kaynak: HABER7.COM


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Fenerbahçe513+11
2Galatasaray412+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Antalyaspor57-3
9Göztepe46+2
10Samsunspor46+1
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK33-1
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ