Dünya

Sinvar'dan İsrail'e gönderilen şifreli mesaj ortaya çıktı

Hamas'ın Gazze lideri Yahya Sinvar'ın 7 Ekim tarihinden önce İsrail'e şifreli bir mesaj gönderdiği iddia edildi.

Sinvar'dan İsrail'e gönderilen şifreli mesaj ortaya çıktı
22-07-2024 13:18
Google News

İsrail televizyonunun Pazar günkü haberine göre, Hamas'ın Gazze lideri Yahya Sinvar,  7 Ekim'den birkaç hafta önce İsrail'e gizli bir mesaj göndererek, İsrail hapishanelerindeki Filistinliler ve esirler meselesiyle bağlantılı bir alevlenme beklendiği konusunda belirsiz bir uyarıda bulundu.

Kanal 12 , Sinwar'dan gelen mesajda "Cezaevlerinde ve tutsaklar konusunda bir gerginlik bekleniyor" denildiğini aktardı.

Mesajın İsrail tarafından alındığı ve Sinvar'ın iletildiğini bildiği söylendi. Kaynak gösterilmeyen raporda Sinvar'ın mesajı kime ilettiği veya nasıl ilettiği belirtilmedi.

7 EKİM ÖNCESİ ŞİFRELİ MESAJ

Mossad, Şin Bet ve İsrail Savunma Kuvvetleri mesajla ilgili olarak çeşitli görüşmeler gerçekleştirdi. Raporda, Başbakan Benjamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın "bu görüşmeler hakkında bilgilendirildiği" ve muhtemelen bazılarında yer aldıkları belirtildi.

Bu görüşmelerin sonucunda Sinvar'ın aslında İsrailli esirlerden ve kayıplardan bahsettiği ortaya çıktı.

Kanal 12, İsrail'in "mesajı bir saldırı öncesinde bir uyarı olarak yorumlamadığını" söyledi. Oysa 7 Ekim'den bu yana aylardır yaygın olarak bildirildiği üzere, İsrail istihbaratının elinde Hamas'ın saldırı planlarına ilişkin materyaller vardı.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ