Siyah turp ve bal, kronik öksürük şikayeti olan hemen hemen herkesin kısa sürede iyileşmesini sağlayan en etkili doğal şifa kaynağıdır. Oldukça kısa sürede hazırlanan ballı siyah turp şurubu, alerjisi olmayan herkesin tüketmesinde bir sakınca görülmez. Siyah turp ve bal, şiddetli öksürüğü geçirmesinin yanında daha rahat uyumaya da yardımcı olmaktadır.
Aç karnına 4 adet çiğ badem yemenin faydaları nelerdir? Diyetteyken kaç tane çiğ badem yenir?
Siyah Turp ve Balın Faydaları Nelerdir?
Grip.
Nezle.
Astım.
Alerjik reaksiyonlar.
Kuru öksürük.
Kanser hücreleriyle savaşır.
Daha rahat bir uyku sağlar.
Üzüm pekmezi faydaları nelerdir? Sabahları aç karnına üzüm pekmezi içmek kan yapar mı?
Siyah Turp ve Bal Nasıl Hazırlanır?
Malzemeler:
1 adet siyah turp
Hakiki kestane balı
Hazırlanışı:
1 adet orta boy turp yıkanır ardından içi dikkatlice oyulur. Oyulan turpun alt tarafı ise iğne ya da kürdan ile delinir. İçi oyulmuş turp bir bardağın üzerine oturtulur ve oyulan çukura 3-4 yemek kaşığı bal konur. 12 saat kadar bu şekilde bekletilerek balın turp suyu ile karışıp bardağa akması beklenir. Elde edilen ballı turp suyu 2 yaşından itibaren kronik öksürük çeken, grip, nezle, astım vb gibi solunum rahatsızlığı olan herkes tüketebilir.
Siyah Turp ve Bal Karışımı Ne Kadar Tüketilmelidir?
Her derde deva, solunum yolları hastalıklarının doğal antibiyotiği turp ve bal karışımı hazırlandıktan sonra gün içinde 2-3 kaşık kadar tüketilmesi tavsiye edilir. Siyah turp ve bal karışımının yemeklerden önce aç karnına içilmesi gerekmektedir. Birkaç gün boyunca düzenli olarak tüketilmesi, hastalıkların kısa sürede iyileşmesini sağlayacaktır.
Editor : Esha Haber