Sağlık

Siyah turp bal karışımı faydaları nelerdir? Geçmeyen öksürüğe karşı en doğal ilaç...

Kış aylarında bol bol tüketilen ve bağışıklık sistemini güçlendiren siyah turp, bal ile özel olarak karıştırılıp tüketildiğinde en şiddetli öksürüğü dahi kısa sürede kesmektedir. Peki turp ve bal aç karnına içilir mi? Siyah turp bal kürü nasıl hazırlanır?

Siyah turp bal karışımı faydaları nelerdir? Geçmeyen öksürüğe karşı en doğal ilaç...
24-01-2022 13:06
Google News

Siyah turp ve bal, kronik öksürük şikayeti olan hemen hemen herkesin kısa sürede iyileşmesini sağlayan en etkili doğal şifa kaynağıdır. Oldukça kısa sürede hazırlanan ballı siyah turp şurubu, alerjisi olmayan herkesin tüketmesinde bir sakınca görülmez. Siyah turp ve bal, şiddetli öksürüğü geçirmesinin yanında daha rahat uyumaya da yardımcı olmaktadır. 

Aç karnına 4 adet çiğ badem yemenin faydaları nelerdir? Diyetteyken kaç tane çiğ badem yenir?Aç karnına 4 adet çiğ badem yemenin faydaları nelerdir? Diyetteyken kaç tane çiğ badem yenir?

Siyah Turp ve Balın Faydaları Nelerdir? 

Grip.

Nezle.

Astım.

Alerjik reaksiyonlar.

Kuru öksürük.

Kanser hücreleriyle savaşır.

Daha rahat bir uyku sağlar.

Üzüm pekmezi faydaları nelerdir? Sabahları aç karnına üzüm pekmezi içmek kan yapar mı?Üzüm pekmezi faydaları nelerdir? Sabahları aç karnına üzüm pekmezi içmek kan yapar mı?

Siyah Turp ve Bal Nasıl Hazırlanır?

Malzemeler:

1 adet siyah turp

Hakiki kestane balı

Hazırlanışı:

1 adet orta boy turp yıkanır ardından içi dikkatlice oyulur. Oyulan turpun alt tarafı ise iğne ya da kürdan ile delinir. İçi oyulmuş turp bir bardağın üzerine oturtulur ve oyulan çukura 3-4 yemek kaşığı bal konur. 12 saat kadar bu şekilde bekletilerek balın turp suyu ile karışıp bardağa akması beklenir. Elde edilen ballı turp suyu 2 yaşından itibaren kronik öksürük çeken, grip, nezle, astım vb gibi solunum rahatsızlığı olan herkes tüketebilir. 

Siyah Turp ve Bal Karışımı Ne Kadar Tüketilmelidir?

Her derde deva, solunum yolları hastalıklarının doğal antibiyotiği turp ve bal karışımı hazırlandıktan sonra gün içinde 2-3 kaşık kadar tüketilmesi tavsiye edilir. Siyah turp ve bal karışımının yemeklerden önce aç karnına içilmesi gerekmektedir. Birkaç gün boyunca düzenli olarak tüketilmesi, hastalıkların kısa sürede iyileşmesini sağlayacaktır. 


Editor : Esha Haber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray1131+21
2Fenerbahçe1126+18
3Samsunspor1225+11
4Eyüpspor1222+7
5Beşiktaş1121+9
6Göztepe1118+6
7Sivasspor1217-3
8Başakşehir FK1116+3
9Kasımpaşa1214-3
10Konyaspor1214-6
11Antalyaspor1214-9
12Çaykur Rizespor1113-9
13Trabzonspor1112-2
14Gaziantep FK1112-3
15Kayserispor1112-5
16Bodrum FK1211-6
17Alanyaspor1110-5
18Hatayspor116-8
19Adana Demirspor112-16
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ