Gündem

Solcu Gazete Baykar'a vurayım derken rezil oldu! Belge okumaktan acizler

CHP zihniyetinin Bayraktar Ailesi ve Baykar'a yönelik taarruzu devam ederken son olarak Solcu Gazete isimli yayın organı asılsız bir şekilde Baykar'ı hedef aldı fakat rezil olmaktan kurtulamadı.

Solcu Gazete Baykar'a vurayım derken rezil oldu! Belge okumaktan acizler
02-05-2023 16:52
Google News

Türkiye'nin savunma sanayi alanında gerçekleştirdiği atılımda büyük bir role sahip olan Bayraktar ailesi ve Baykar, son süreçte gayrı milli unsurlar tarafından tekrar hedef tahtasına oturtulmuştu. CHP zihniyetinin Bayraktar Ailesi ve Baykar'a yönelik saldırıları sürerken son olarak Solcu Gazete isimli yayın organı Baykar'ı hedef almaya çalıştı.

BELGEYİ YANLIŞ AKTARDILAR

Sosyal medya üzerinden bir belge yayınlayan Solcu Gazete, Baykar'ın  yılında devletten 600.000.000.- TL destek aldığını savundu. Halbuki gazete tarafından yayınlanan belgede verilen desteğin sadece KDV ve vergi muafiyetinden ibaret olduğu görülüyor. Öte yandan Baykar'ın devlet desteği almış olsa dahi bu durumun son derece normal olduğu düşünülüyor. Zira uluslararası arenadaki birçok savunma sanayi şirketinin bağlı bulundukları devletlerden destek aldığı biliniyor.

Devletten tek bir kuruş almadığını iddia eden Haluk Bayraktar, Cumhurbaşkanlığı kararıyla 2019 yılında 600.000.000,00 TL Devlet desteği verilmiş.

Ayrıca vergiden muaf olduğu ve vergi iadesi aldığı da ortaya çıktı. pic.twitter.com/MmDEwlmyNy

— Solcu Gazete (@solcugazete) May 2, 2023

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Solcu Gazete isimli yayın organı, Bayraktar Ailesi ve Baykar’ı hedef almak isterken rezil olurken çok sayıda vatandaş da söz konusu yayın organına tepki gösterdi. Bu bağlamda yayın organının belgeyi yanlış şekilde izah ettiğini belirten bir sosyal medya kullanıcısı, “Belgede yazanı bile okumaktan acizsiniz. 600 milyon TL yatırım bedeli , devletin desteği sadece KDV ve vergi muafiyeti.” ifadelerini kullandı.

Saldırılara sert tepki: 'Baykar’ı hedef alanlar iktidar olursa Türkiye müstemleke olur!'Saldırılara sert tepki: 'Baykar’ı hedef alanlar iktidar olursa Türkiye müstemleke olur!'


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ