Dünya

Son dakika: ABD'den kritik zirve öncesi 'Türkiye' hamlesi! Ses Yunan'dan gelmişt

Son dakika... Vilnius zirvesi öncesi İsveç'in NATO'ya katılma talebini onaylaması için ABD'den Türkiye ile ilgili yeni bir hamle geldi. ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Lonra'da meslektaşı Hakan Fidan ile kritik bir görüşme gerçekleştirdi.

Son dakika: ABD'den kritik zirve öncesi 'Türkiye' hamlesi! Ses Yunan'dan gelmişt
21-06-2023 16:38
Google News

Son dakika haberi... Ukrayna İyileştirme Konferansı kapsamında İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, konferans marjında Londra'da bulunan Bakan Fidan'ın, Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lokke Rasmussen, İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ve Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg ile de görüşmeler gerçekleştirdiği belirtildi.

Mısır ile yeni dönem başlıyor: Sisi Türkiye'ye davet edildiMısır ile yeni dönem başlıyor: Sisi Türkiye'ye davet edildi

Uzmanlar Haber7'ye açıkladı! Türkiye büyük operasyona mı başlıyor?Uzmanlar Haber7'ye açıkladı! Türkiye büyük operasyona mı başlıyor?

İSVEÇ'TE YÜRÜRLÜĞE GİREN YASA

İsveç'in aksine Türkiye'nin taleplerini yerine getiren Finlandiya NATO'ya üye olurken İsveç'in bu tutumu değişmeye başladı.

İsveç sonunda terör örgütü destekçilerine hapis cezası öngören yasaya onay verdi.

1 Haziran'da yürürlüğe giren yasa ile terör örgütünün faaliyetlerini teşvik eden, güçlendiren veya destekleyenlere en fazla 4 yıl hapis cezası verilmenin önü açıldı.

BLİNKEN İLE FİDAN ARASINDA 'İSVEÇ' GÖRÜŞMESİ

Yasa ile Türkiye'nin taleplerini yerine getirdiğini belirten İsveç için çabalarını sıklaştıran ABD'den dikkat çeken bir hamle geldi.

Ukrayna İyileştirme Konferansı için Londra’da bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüştü.

Görüşmenin ana konusunun İsveç'in NATO üyeliğine kabul edilmesi olduğu öğrenildi.

Washington merkezli haber sitesi Al Monitor, görüşmenin 21 -22 Haziran'da Londra'da düzenlenecek konferans kapsamında gerçekleşeceği bilgisine yer vermişti.

Diplomatik kaynaklar Al-Monitor'a, isminin açıklanmaması kaydıyla, gündemin en önemli maddesinin İsveç'in NATO ittifakına katılımı olduğunu ifade etmişti.

YUNANİSTAN'DA SES GETİRDİ

Hakan Fidan ile Blinken'ın görüşme olasılığı Yunanistan basınında büyük yankı uyandırmıştı. 

Ethnos bu gelişmeyi 'Fidan - Blinken Londra'da buluşuyor' başlığı ile okurlarına sundu.

Haberde görüşmeye ilişkin 'Bu, Türkiye'nin dışişleri bakanı olmasından bu yana ABD'li bir mevkidaşı ile ilk görüşme olacak' denildi.

Kathimerini ise 'Londra'da Blinken-Fidan görüşmesi' başlığını tercih etti.

Haberde 'Blinken-Fidan görüşmesi, eğer gerçekten gerçekleşirse, Fidan'ın yakın zamanda Türk diplomasisinin başına geçmesinden bu yana iki bakan arasındaki ilk yüz yüze görüşme olacak' ifadelerine yer verildi.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ