Teknoloji

Son dakika: Instagram'a erişim engeli kaldırıldı! Yeni kurallar da belli oldu

Son dakika haberi... Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Instagram yetkilileriyle yürüttüğümüz görüşmeler neticesinde, ortak bir çalışma yapma sözü vermeleri üzerine saat 21.30'da erişim engelini kaldıracağız' dedi.

Son dakika: Instagram'a erişim engeli kaldırıldı! Yeni kurallar da belli oldu
10-08-2024 21:43
10-08-2024 23:25
Google News

ESHA HABER GÜNCEL GÜNDEM HABERLERİ....

Son dakika Instagram haberleri: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, resmi X sosyal medya hesabından Instagram ile ilgili açıklamalarda bulundu.

INSTAGRAM YENİDEN KULLANIMA AÇILIYOR

Bakan Uraloğlu, 2 Ağustos'ta katalog suçlar nedeniyle erişim engeli getirilen fenomen sosyal medya uygulaması Instagram'ın, saat 21.30'da yeniden kullanıma açılacağını bildirdi.

Son dakika: Instagram'a erişim engeli kaldırıldı! Yeni kurallar da belli oldu

'INSTAGRAM UYARI YAPMADAN HESAP KAPATAMAYACAK'

Uraloğlu açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"Instagram'a erişim engeli getirmiştik. Birçok konuda bazı hassasiyetlerimiz vardı. Bu hassasiyetlerin giderilmesi, karşılanması konusunda Bilgi Teknolojileri ve İletim Kurumumuzun ve META platformunun yetkilileriyle yapılan görüşmeler sonucunda belli kararlar aldık.

Öncelikle yasal uyum ve içerik kaldırma konusunda Türkiye Cumhuriyeti yasaları kapsamında katalog suçlar arasında yer alan içeriklerin ve paylaşımların derhal kaldırılması sağlanacaktır.

Kullanıcı hakları ve hesap güvenliği noktasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ait sosyal medya hesaplarının kullanıcı hakları tam olarak korunacaktır. Instagram, uyarı yapmadan hesapları kapatamayacak. Uyarı yapılmaksızın kapatılan hesaplar tekrar açılacak.

Son dakika: Instagram'a erişim engeli kaldırıldı! Yeni kurallar da belli oldu

TERÖR PROPAGANDASI İÇEREN PAYLAŞIMLAR KALDIRILACAK

PKK/PYD, FETÖ gibi terör örgütlerine ait hesaplar ve bu örgütler lehine propaganda içeren tüm paylaşımların kaldırılması için gerekli hassasiyet gösterilecektir.

Bununla birlikte terör propagandası ve yasa dışı paylaşımlarla ilgili etkin bir yaklaşım benimsenerek güvenlik ve kamu düzeni korunmuş olacaktır.

Yakın zamanda META yetkililerin Türkiye'ye daha geniş katılımlı üst düzey bir ziyaretinin olacağını bu vesileyle bildirmek isterim. Katalog suçlarıyla ilgili gerekli işlemler tamamlanmıştır. Bundan sonra da dikkatle uygulanmaya devam edilecektir."

Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak; katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalardan dolayı sosyal medya platformu Instagram’a 2 Ağustos tarihinde taleplerimize karşılık vermediği için erişim engeli getirmiştik.

Baştan beri sosyal medya platformlarının Türkiye Cumhuriyeti…

— Abdulkadir URALOĞLU (@a_uraloglu) August 10, 2024#ESHAHABER.COM.TR


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ