Dünya

Son Dakika... Karadeniz'de sıcak saatler: Rus savaş uçakları ABD SİHA'sını düşürdü!

Pentagon, iki Rus Su-27 uçağının Karadeniz’de ABD'ye ait MQ-9 insansız hava aracını taciz ettiğini, uçaklardan birinin çarptığı MQ-9’un uluslararası sulara düştüğünü açıkladı.

Son Dakika... Karadeniz'de sıcak saatler: Rus savaş uçakları ABD SİHA'sını düşürdü!
14-03-2023 20:38
Google News

SON DAKİKA HABERİ: Ukrayna-Rusya savaşı devam ederken Karadeniz'de sıcak bir gelişme yaşandı. ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, iki Rus Su-27 uçağının Karadeniz’de ABD'ye ait MQ-9 insansız hava aracını taciz ettiğini, uçaklardan birinin çarptığı MQ-9’un uluslararası sulara düştüğünü açıkladı.

MQ-9'UN DİKKAT ÇEKEN ÖZELLİKLERİ

Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri, Amerika Birleşik Devletleri Donanması ve İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri için geliştirilen insansız saldırı hava aracı MQ-9, turboprop motoru sayesinde saatte 250 knot hız yapıyor ve 40.000 feet irtifaya kadar çıkabiliyor.

MQ-9 Reaper UAV'nin yaklaşık olarak uçuş süresi ise 20 saat. Uçuş süresi taşıdığı faydalı yüke göre değişiklik gösteriyor.

General Atomics MQ-9 Reaper

MQ-9 Reaper UAV'nin 1,5 ton ağırlığında Hellfire füzeleri ve GBU-12 Lazer Güdümlü Bombalar gibi mühimmatları taşıma kapasitesi bulunuyor.

KASIM SÜLEYMANİYİ'Yİ ÖLDÜREN SİHA!

3 Ocak 2020'de, Bağdat Uluslararası Havaalanı'na yapılan bir ABD MQ-9 füze saldırısı, İran Devrim Muhafızları Ordusu komutanı Kasım Süleymani'yi ve Irak Haşdi Şabi Kuvvetleri komutan yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'i öldürmüştü.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ