Gündem

Son dakika: Türkiye Filistin şehidini uğurluyor! Ayşenur Eygi için cenaze töreni

Son dakika: İşgalci İsrail'in Bat Şeria'da şehit ettiği Ayşenur Ezgi Eygi için Aydın'ın Didim ilçesinde cenaze töreni düzenleniyor.

Son dakika: Türkiye Filistin şehidini uğurluyor! Ayşenur Eygi için cenaze töreni
14-09-2024 14:02
Google News

SON DAKİKA HABERLERİ: İşgalci İsrail'in Bat Şeria'da şehit ettiği Ayşenur Ezgi Eygi için Aydın'ın Didim ilçesinde cenaze töreni düzenleniyor.

Aydın'ın Didim ilçesinde, işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerlerince katledilen Ayşenur Ezgi Eygi için baba evinde helallik alınıp dua edildi. Eygi'nin Didim Devlet Hastanesinden alınan naaşı, Altınkum Mahallesi'ndeki baba evine getirildi.

Bu sırada evde bulunan Eygi'nin babası Mehmet Suat Eygi, eşi Pakistan asıllı Hamid Mazhar Ali ve akrabalarına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da eşlik etti.

Burada dua edilmesinin ardından cenaze, Didim Merkez Camisine götürüldü.

Helallik alınması sonrası evin önünde toplanan vatandaşlar "Kahrolsun İsrail" sloganları attı.

Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesi, öğle vakti Didim Merkez Camisinde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

 

NUMAN KURTULMUŞ AİLE EVİNİ ZİYARET ETTİ

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail askerleri tarafından Batı Şeria'da katledilen Ayşenur Ezgi Eygi'nin Didim'deki baba evine taziye ziyaretinde bulundu.

Ziyarette, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da yer aldı. 

Ayşenur'un İsrail kurşunuyla öldürüldüğü kanıtlandıAyşenur'un İsrail kurşunuyla öldürüldüğü kanıtlandı

"FİTİL FİTİL BURUNLARINDAN GETİRECEĞİZ"

Numan Kurtulmuş, ziyaretin ardından açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde;