Ekonomi

SSB Başkanı Demir duyurdu: İHA BOYGA böyle vuracak

Haber 7 - Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, milli imkanlarla geliştirilen ve 81 mm mühimmat bırakabilen İHA BOYGA’nın güvenlik güçlerine teslim edildiğini duyurdu.

SSB Başkanı Demir duyurdu: İHA BOYGA böyle vuracak
23-06-2022 12:21
Google News

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinesinde yürütülen BOYGA projesi Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. (STM) tarafından hayata geçiriliyor. Platformun mühimmat entegrasyonu ise Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) tarafından gerçekleştiriliyor.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Mehmetçiğe sahada büyük avantaj sağlayacak bir kabiliyeti daha envantere kazandırdık. Milli imkanlarla geliştirdiğimiz 81 mm mühimmat bırakabilen İHA BOYGA kabul testlerini başarıyla tamamladı ve güvenlik güçlerimize teslim edildi. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Mehmetçiğe sahada büyük avantaj sağlayacak bir kabiliyeti daha envantere kazandırdık.

Milli imkanlarla geliştirdiğimiz 81 mm mühimmat bırakabilen İHA #BOYGA kabul testlerini başarıyla tamamladı ve güvenlik güçlerimize teslim edildi. Hayırlı olsun.@STMDefence@MKEgovtr pic.twitter.com/N87vNXmaI7

— Ismail Demir (@IsmailDemirSSB) June 23, 2022