Dünya

Suikasta uğrayan Heniyye'nin kaldığı yerleşke mercek altında

Açık erişimli uydu görüntüleri, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin suikasta uğradığı İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konuttan saldırı sonrası çekilen fotoğrafın güncel olduğuna işaret ediyor.

Suikasta uğrayan Heniyye'nin kaldığı yerleşke mercek altında
01-08-2024 14:13
Google News
eshahaber Gündem Haberler....
Ankara

Suikastın hemen ardından Heniyye'nin nasıl bir yerde bulunduğu ve nasıl korunduğu tartışmaları başlarken, İranlı sosyal medya kullanıcıları, yoğun olarak Hamas liderinin kaldığı yerin Tahran'ın kuzeyinde meşhur mesire ve müze alanlarının bulunduğu Sadabat Sarayı Parkı çevresi olduğuna işaret etmişti.

Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye Tahran'da suikasta uğradıPORTRE - Tahran’da suikasta uğrayan Hamas lideri İsmail Heniyye

Son olarak İran Devrim Muhafızlarına yakın haber gruplarının aralarında olduğu bazı yarı resmi kaynaklar da iddiaların yoğunlaştığı yer ve konutun görsellerini servis etmeye başladı.

Fotoğrafta, konutun üst katındaki bir dairenin hasar alarak yandığı, üzerinin örtüyle kapatıldığı, bina zeminine konuttan enkaz parçaları düştüğü fark ediliyor.

AA'nın fotoğraftaki binanın yapısını ve konumunu, açık erişimli uydu görüntüleriyle yaptığı karşılaştırmada, detaylar tamamen örtüşüyor.