Spor

Süper Lig 2022-23 sezonunun fikstürü ne zaman çekilecek?

Haber 7 - Süper Lig 2021-22 Ahmet Çalık Futbol Sezonu sona erer ermez bu kez gözler yeni sezona çevrildi. Bilindiği üzere, yeni sezon fikstürü kulüp başkanlarının da katılımlarıyla Riva'daki TFF Hasan Doğan Tesisleri'nde çekiliyor. Peki, Süper Lig 2022-23 fikstürü ne zaman çe

Süper Lig 2022-23 sezonunun fikstürü ne zaman çekilecek?
01-06-2022 18:20
Google News

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) resmi internet adresinde yeni futbol sezonunun profesyonel liglerde ne zaman başlayacağı duyurulmuştu. Buna göre, ülkemizin en üst ligi Süper Lig'de yeni sezon, 5; 6, 7 ve 8 Ağustos tarihlerinde oynanacak maçlarla beraber başlıyor. 14 Mayıs Pazar 2023'te de sonuçlanacak. Peki, Süper Lig 2022-23 sezonunun fikstürü ne zaman çekilecek?

YENİ SEZON FİKSTÜRÜNÜN TARİHLERİ

Süper Lig 2022-23 sezonunun fikstür çekimine yönelik Federasyondan herhangi bir açıklama yapılmadı. Yeni sezonda oynanacak karşılaşmaların Temmuz ayında yapılacak toplantıyla beraber öğrenilmesi düşünülüyor. Nitekim geçtiğimiz sezonun fikstürü 13 Temmuz Salı günü yapılmıştı. Süper Lig'e yükselecek son takımın da belli olmasıyla beraber kulüp başkanlarının ve Federasyon yetkililerinin katılımıyla  fikstür etkinliği yapılacak.

Türkiye Futbol Federasyonu

TRANSFER DÖNEMLERİ

Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinde yayınlanan açıklama metni doğrultusunda, yaz transfer sezonunun 17 Haziran Cuma günü başlaması ve 8 Eylül Perşembe günü sona ermesi kararlaştırılmıştı. Kulüpler, belirlenen tarihlerde transfer işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Fikstür çekimi

LİGE DÜNYA KUPASI ARASI

Katar 2022 Dünya Kupası turnuvası sebebiyle Süper Lig ve 1. Lig'e belirli bir süreliğine ara verilecek. Yine Federasyonun açıklaması doğrultusunda, Dünya Kupası arasının 14 Kasım Pazartesi günü başlayıp 18 Aralık Pazar günü sona ermesi futbolseverlerle paylaşıldı. 18 Aralık'taki Dünya Kupası etkinliği sona erer ermez, bu kez 23 Aralık Cuma günü itibariyle lig maçları tekrar başlayacak.