Spor

Süper Lig Kupası ne zaman Trabzonspor'a verilecek?

Son olarak 1983-84 sezonunda Süper Lig şampiyonluğuna ulaşan Trabzonspor, 38 yıllık uzun bir aradan sonra yeniden Kupaya ulaşan taraf oldu. Binlerce Bordo-Mavili taraftarın önünde Antalyaspor'u evinde ağırlayan Bordo-Mavililer, rakibinden 1 puan alarak şampiyonluğunu ilan etti. Peki,

Süper Lig Kupası ne zaman Trabzonspor'a verilecek?
01-05-2022 00:16
Google News

Süper Lig 2021-22 Ahmet Çalık sezonunun galibi Trabzonspor oldu. Sezonun başından bu yana istikrarlı bir grafik çizen Bordo-Mavililer, 38 yıllık Süper Lig hasretine son verdi. Bugün, evinde Antalyaspor'la karşılaşan Karadeniz Fırtınası, 1 puan alması halinde erken final yapacaktı. Henüz ikinci yarının tamamlanmasıyla, Bordo-Mavililer 1 puanı aldı. Kent meydanına binlerce insan akın ederken, spor dünyasından sanatçılara paylaşımlar yapılıyor. Tam da bu dakikalarda, binlerce futbol tutkunu Trabzonspor'un ne zaman Süper Lig Kupasını alacağını araştırıyor. Peki, Süper Lig Kupası ne zaman teslim edilecek?

Süper Lig 2021-22 Kupası İmal Edildi

Türkiye Futbol Federasyonu, her yıl olduğu gibi bitime haftalar kala Süper Lig Kupasının imal edilmesi için gerekli görüşmeleri ayarlamıştı. 925 gram gümüş ve altın kaplama kullanılarak tasarlanan Süper Lig Kupası, Trabzonsporlu futbolculardan önce bir Trabzon taraftarı tarafından "test" edildi. İmalatçı Murat Kahraman, Bordo-Mavili formasıyla "İnşallah resmi olarak da Trabzonspor kaldırır" demişti. Bu açıklamadan günler sonra Bordo-Mavililer Kupayı müzesine götürmeye hak kazandı.

Trabzonspor Süper Lig

Süper Lig Kupası Ne Zaman Trabzonspor'a Verilecek?

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig Kupası'nı Trabzonspor'un içerde oynadığı bir maçta teslim etmeyi planlıyor. Antalyaspor karşılaşmasından önce şampiyonluğun kesinleşmemesinden ötürü teslimat yapılmadı. Önümüzdeki hafta da önce Hatay deplasmanı, ardından Ziraat Türkiye Kupası'nda Kayseri deplasmanına gitmeye hazırlanan Bordo-Mavililer, 15 Mayıs'ta Altay'la içerde maç oynayacak. Yani, Süper Lig kupasının Altay maçında teslim edilmesi düşünülüyor. Karadeniz Fırtınası, sezonun son maçında da Başakşehir'le deplasmanda oynayacak.

Trabzonspor Süper Lig Kupası

Süper Lig Kupası'nın Özellikleri

Trabzonspor taraftarı Murat Kahraman'ın imal ettiği Süper Lig 2021-22 Kupası, 925 ayar gümüş ve 24 ayar altın kaplama küre gibi değerli madenlerden oluşuyor. Yüksekliği 74 santimetreyi bulan bu eser, 40 santimlik gövde çapına sahip. Total ağırlığı 10 kiloyu bulan eserin maddi değeri yüzbinlerce lira ile ölçülüyor.

Süper Lig şampiyonluk kupası

Şampiyonluk Kutlamaları Hangi Kanalda Yapılacak?

Haftalardır Süper Lig liderliğini elinde bulunduran Trabzonspor, mutlu sona taraftarı önünde ulaştı. Fırtına, Altay maçının oynanacağı gün şampiyonluk kutlamaları düzenleyecek. Yani, İzmir ekibiyle yapılacak maç, bir nevi kutlama ortamında geçecek. Lakin, Altay'ın küme düşmesinin kesinleşmesi halinde kutlamalar sezon sonuna bırakılabilir. Trabzonspor'un şampiyonluk kutlamaları ise, beIN Sports HD1 kanalında yayınlanacak.