Spor

Taekwondo'da Avrupa heyecanı

İngiltere’nin Manchester Kentinde 19-22 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Avrupa Taekwondo Şampiyonası için geri sayım başladı.

Taekwondo'da Avrupa heyecanı
01-05-2022 20:29
Google News

İngiltere’nin Manchester Kentinde 19-22 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Avrupa Taekwondo Şampiyonası için geri sayım başladı. Hem erkekler hem de kadınlarda şampiyonluğu hedefleyen Taekwondo Milli Takımı Manchester’e tam kadro ile gidecek. Türkiye’de ve İspanya’da gerçekleştirilen açık Taekwondo turnuvalarında başarılı sonuçlar alan sporcularımızın önemli bir sakatlığı bulunmuyor. Taekwondo Kadın Milli Takımını Ali Şahin, erkek milli takımını ise Servet Tazegül çalıştırıyor. 

Taekwondo Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Metin Şahin, pandemi sonrasında en ciddi organizasyona hazırlandıklarını ifade ederek, “Hem erkek hem de kadın milli takımlarımızın form grafiği son derece yüksek. Hazırlıklarımızı tamamladık. İngiltere’den en iyi sonuçlarla döneceğimize inanıyorum.” Diye konuştu. Sporcularının performansından son derece memnun olduğunu ifade eden Başkan Şahin, “Yılbaşından bu yana Türkiye ve İspanya’da iki önemli organizasyonda kendimizi görme imkanı bulduk. Her ikisinde de zirvede yer aldık. Ayrıca Manchester’e ciddi şekilde hazırlanan Almanya ile ortak kamp çalışması yaptık. Form grafiğimizi zirveye çıkardık. Kadınlarda Hatice Kübra İlgün, Rukiye Yıldırım ve Nafia Kuş gibi bu tür organizasyonlarda şampiyon olmuş sporcularımız var. Erkeklerde de Emre Kutalmış Ateşli, Muhammet Yıldız ve  Hakan Reçber ile şampiyonluk kovalayacağız. İspanya, Almanya ve Fransa gibi güçlü takımların arasından sıyrılıp hem erkekler hem de kadınlarda Avrupa Şampiyonluğuna ulaşabileceğimize inanıyorum. Çünkü her iki takımızın başında da Ali Şahin ve Servet Tazegül gibi dünyanın en iyi antrenörleri var. Milletimizden dualarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.