Yaşam

Tam kıvamında lokumlu kavurma nasıl yapılır? Lokumlu kavurma tarifi...

Osmanlı mutfağı geçmişten günümüze ulaşmış zengin bir kültür birikimine sahiptir. Genellikle koyun ve kuzu etiyle hazırlanan yemekler, birbirinden farklı malzemeler eklenerek zenginleştirilir.

Tam kıvamında lokumlu kavurma nasıl yapılır? Lokumlu kavurma tarifi...
30-03-2022 15:20
30-03-2022 15:21
Google News

Lokumlu kavurma, kavurmanın son aşamasında eklenen lokumlarla hazırlanan alışılmışın dışında bir yemek olup, Osmanlı'nın zengin mutfak kültürünün günümüze ulaşan en nadide tariflerindendir. İşte Nermin'in Enfes Mutfağından lokumlu kavurma tarifi...

Lokumlu Kavurma Malzemeleri

20-25 adet arpacık soğan

1 kg kuzu eti

50 gr biber salçası

50 gr un

5 gr kişniş

2 adet defne yaprağı

4 dal taze kekik

3 gr tuz

40 gr nar ekşisi

3 gr karabiber

100 gr nar tanesi

4 dal taze soğan

Fıstıklı lokum


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray822+16
2Samsunspor818+7
3Beşiktaş717+10
4Fenerbahçe716+11
5Başakşehir FK714+5
6Göztepe712+5
7Eyüpspor812+3
8Konyaspor811-1
9Bodrum FK810-2
10Trabzonspor79+1
11Alanyaspor89-3
12Kasımpaşa88-2
13Sivasspor88-3
14Antalyaspor88-6
15Çaykur Rizespor87-11
16Gaziantep FK75-4
17Kayserispor74-7
18Hatayspor73-6
19Adana Demirspor81-13
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ