Gündem

Teğmenlerin korsan yemininde çarpıcı iddialar: Organizasyon 'dışarıda', komutanlar nerede?

Harp Okulu mezuniyet töreninde bir grup teğmenin okuduğu korsan yemin olayıyla çarpıcı bilgilere ulaşıldı. 28 Şubat sürecine ait korsan metnin okunmasının okul dışında organize edildiği, törene ise birçok komutanın katılmadığı bildirildi.

Teğmenlerin korsan yemininde çarpıcı iddialar: Organizasyon 'dışarıda', komutanlar nerede?
04-09-2024 21:32
Google News

Haber7 - ÖZEL

Bir grup teğmenin Harp Okulu mezuniyet töreninde ellerinde kılıçla okudukları korsan yemin gündemdeki sıcaklığını koruyor. Vesayetçi odakların “Genç subaylar rahatsız” manşetlerini hatırlatan disiplinsiz olayla ilgili çarpıcı bilgilere ulaşıldı.

960 mezun teğmen arasından küçük bir grubun “Mustafa Kemal’in askerleriyiz!” sloganının ardından kılıçlar çekilerek seslendirilen Subaylık Yemini’ndeki “karşılarında bizi bulacak”, “kılıçlarımız keskin ve hazır olacaktır” şeklindeki sözler, askeri cunta bildirilerini çağrıştırmıştı.


Haber7’nin güvenlik kaynaklarından edindiği bilgilere göre, teğmenlerin 28 Şubat ürünü korsan yemini okumak için hazırlıklarını okul dışında yaptığı, mezuniyet töreninde geleneklere aykırı olarak komutanların büyük çoğunluğunun yer almadığı, gazetecilerin ise merasim alanına izinsiz şekilde giriş yaptığı kaydedildi.