Spor

TFF 1. Lig Play-Off final maçı ne zaman?

Haber 7 - Profesyonel Türk futbolunda Süper Lig’in bir alt basamağında yer alan TFF 1. Lig’de Play-Off karşılaşmaları oynanıyor. Takımlar yarı final maçlarına çıkarken finale kalmak için rekabet ediyorlar. Peki, TFF 1. Lig Play-Off final maçı ne zaman oynanacak? İşte,

TFF 1. Lig Play-Off final maçı ne zaman?
28-05-2022 18:02
Google News

Süper Lig’e yükselmek isteyen 4 takım ve taraftar grupları, sezonu olumlu bir şekilde sonuçlandırabilmek için Play-Off finalinin ve Kupa’nın hayalini kuruyor. Bilindiği üzere MKE Ankaragücü ile Ümraniyespor, ligi 1 ve 2’nci sırada tamamlayarak Süper Lig’e yükselmişti. Üçüncü takım da Play-Off finali ile belli olacak. Bandırmaspor, İstanbulspor; BB Erzurumspor ve Eyüpspor, final uğruna rövanş maçlarına çıkıyor. TFF 1. Lig’deki statü gereği, 3’üncü sıradaki Bandırmaspor ile 6’ncı sıradaki Eyüpspor, 4’üncü sıradaki İstanbulspor’la 5’inci sıradaki BB Erzurumspor eşleşmişti. Peki, TFF 1. Lig Play-Off finali ne zaman? İşte, üçüncü takımın belli olacağı tarih!

FİNAL MAÇININ TARİHİ

TFF 1. Lig Play-Off finali bu yıl 2 Haziran Perşembe günü oynanacak. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), finale yükselen takımlar belli olur olmaz maçın nerede düzenleneceğini ve saatini de paylaşacak.

Hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz yıl ki Play-Off finali Altınordu ile Altay arasında oynanmış ve Altay, 1-0’lık skorla galibiyete uzanmıştı.

TFF 1. Lig 2020-21 Play-Off finalini kazanan Altay

İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda organize edilen final müsabakasına iki takımın taraftarı katılım sağlarken, saat 20.00 itibariyle maç başlamıştı. Altay’ın Süper Lig biletini aldığı finalde, orta hakemlik görevi Cüneyt Çakır’a verilmişti.

PLAY-OFF’TAKİ SON DURUM

TFF 1. Lig Play-Off yarı finalinde Bandırmaspor ile Eyüpspor, BB Erzurumspor’la İstanbulspor rekabet ediyor. Balıkesir temsilcisi Bandırmaspor, sezonu 3’üncü bitirip Eyüpspor ile eşleşmişti. İlk maç, statü gereğince Eyüp Stadı’nda oynandı. İstanbul temsilcisi, Bandırmaspor’u Taşkın İlter’in attığı tek golle 1-0 mağlup etti. Bandırma’dan Remi Mulumba’da kırmızı kartla oyundan atıldı.

Eyüpspor gol sevinci

Yarı finalin diğer ayağında da BB Erzurumspor İstanbulspor eşleşmesi bulunuyor. Bu eşleşmede ilk maç BB Erzurumspor’un evi Kazım Karabekir Stadı’nda oynandı. Binlerce Erzurumlu takımlarını desteklerken, İstanbulspor 4-2’lik skorla sahadan galibiyetle ayrıldı. Rövanş maçlarının da oynanmasıyla beraber finalin adı belli olacak.