Spor

TFF'nin yeni başkanı belli oldu!

Tüm Spor - Türkiye Futbol Federasyonu'nda gerçekleşen seçimin sonucunda Mehmet Büyükekşi dönemi sona erdi. Yeni başkan İbrahim Hacıosmanoğlu oldu. Hacıosmanoğlu, Büyükekşi'yi 7 oy farkla geçti.

TFF'nin yeni başkanı belli oldu!
18-07-2024 18:33
18-07-2024 19:40
Google News

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul Toplantısı, Ankara'da gerçekleştirildi.

Mehmet Büyükekşi ile yarışan İbrahim Hacıosmanoğlu TFF başkanlığına seçildi.

Seçimde 274 delege oy kullandı. İbrahim Hacıosmanoğlu, 134 oy alarak TFF'nin yeni başkanı seçildi. Mehmet Büyükekşi, 129 oy aldı.

SANDIK SONUÇLARI

1. Sandık sonucu
İbrahim Hacıosmanoğlu: 25
Mehmet Büyükekşi: 15

2. Sandık sonucu
İbrahim Hacıosmanoğlu: 14
Mehmet Büyükekşi: 21

3. Sandık sonucu
İbrahim Hacıosmanoğlu: 17
Mehmet Büyükekşi: 23

4. Sandık sonucu
İbrahim Hacıosmanoğlu: 18 oy
Mehmet Büyükekşi: 19 oy

5. Sandık sonucu
İbrahim Hacıosmanoğlu: 15 oy
Mehmet Büyükekşi: 15 oy

6. Sandık Sonucu
İbrahim Hacıosmanoğlu: 38 oy
Mehmet Büyükekşi: 21 oy

TOPLAM:
İbrahim Hacıosmanoğlu: 127 oy
Mehmet Büyükekşi: 114 oy

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yönetim kurulu asil listesi şöyle:

“Mecnun Otyakmaz, Bayram Saral, Zehra Neşe Kavak, Lale Cender, Fuat Gökdaş, Cengiz Gökay, Zafer Bahadır Saraç, Mevlüt Aktan, Bayram Akgül, Hasan Surözü, Ceyhun Kazancı, Mustafa Temel Bozbağ, Ural Aküzüm, Bilal Aslan.”

DİVAN BAŞKANI MEHMET BAYKAN OLDU

TFF genel kurulunda divan başkanı için oylama yapıldı.

Mehmet Baykan ve Murat Sancak aday gösterildi. Mehmet Baykan 146 oy alarak divan kurulu başkanı seçildi. Murat Sancak ise 84 oy aldı.

İBRAHİM HACIOSMAOĞLU: TÜRK FUTBOLUNUN SORUNLARINI ANCAK EL ELE VERİRSEK ÇÖZEBİLİRİZ

TFF başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu, TRT Spor'a yaptığı açıklamada genel kurulla ilgili, "Uzun zamandır beri yarışın olmadığı genel kurullar yapılıyordu. Onun heyecanı var herkeste. Bizim temennimiz Türk milletine yakışan bir şekilde seçimlerin tamamlanıp, seçilen başkan da kaosun yaşanmamasının, barışın ve kardeşliğin, futbolun bir eğlence olduğu, sportif başarıların da sadece saha içinde yaşanması gerektiği düsturuyla hizmet eder. Biz de bundan memnun kalırız." dedi.

Hacıosmanoğlu ayrıca, "Kazanacağıma inanıyorum. Kazanamazsam da Türk futboluna hizmet ettiğimi düşünüyorum. Barış ve kardeşlik diyoruz. Bizimle iletişim kurmak isteyen herkese 10 adım daha yaklaşıp iletişim kuracağız. Bütün başkanlara teşekkür ediyorum. Türk futbolunun sorunlarını ancak el ele verirsek çözebiliriz. Federasyon başkanı olarak ben bütün sorunları çözeceğim diye yola çıkarsasanız hiçbir sorunu çözemezsiniz." ifadelerini kullandı.  

BÜYÜKEKŞİ YÖNETİMİ İBRA EDİLDİ

TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulunda başkan Mehmet Büyükekşi ile kurulları, oy çokluğuyla ibra edildi. 

Bu arada Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından verilen ve Tahkim Kurulunca onaylanan para ve hak mahrumiyeti cezalarının kaldırılmasına yönelik bir önerge sunuldu.

Divan Kurulu Başkanı Mehmet Baykan'ın yaptığı oylamada, çoğunluk önergenin genel kurul maddesi olarak eklenmesini kabul etti. Bu önerge gündemin son maddesi olarak görüşülecek. Maddenin kabul edilmesi için üçte iki kabul oyu gerekli olacak.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ