Spor

Trabzonspor "20 şampiyonluk" düşüncesince resmen başvurdu

Tüm Spor - Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, "Kurucu kulüplerimizden İdmanocağı ve İdmangücü'nün 20 şampiyonluğunun tescil edilmesi düşüncesince komisyona başvurumuzu gerçekleştirdik" dedi.

Trabzonspor
02-08-2023 13:33
Google News

Trabzonspor Kulübü’nün 56’ncı yapılış yıldönümü, 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı Mustafa Kemal Atatürk dalında planlı törenle kutlandı. Törene; Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, kulübün emektar başkanlarından Ahmet Celal Ataman, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, enfrastrüktür ve eş ayak topu ekibi oyuncularıyla taraftarlar katıldı. Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan ve Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen’in Mustafa Kemal Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başlamış olan tören, hürmet duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla bitmeme etti.

Törenin açım konuşmasını karşılayıcı Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, “Bugün gelinen noktada tabii teessürat olabilir. Bu eskiden de olmuştur. Bu iktisadi olabilir, yönetsel namına olabilir. Şu anda huzurunuzda gine sayın reis bey Ertuğrul Doğan’a teşekkürname ediyorum ki Trabzonspor’un şampiyonluktan sonraları biçimsiz yönetilmesinden meydana gelen sıkıntıları, vebal alarak, “Evet abd orada yöneticiydim, sorumluluğa bitmeme edeceğim, doz çıkaracağım” niteleyerek isteyen bulunduğu düşüncesince gine teşekkürname ederim” dedi.

‘GURUR DUYUYORUM’

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan da konuşmasında, “Kurucu Başkanlarımız Sayın Ali Osman Ulusoy ile Sayın Rıfat Dedeoğlu ve müessis üyelerimizin bu topraklara diktiği fidan, söylence uran direktörlerimiz ve söylence oyuncularımızla büyüyerek gölgesinde milyonlarca evladını birlikte araya getirmiştir. Bu biricik ailenin ferdi olmaktan, bu giranbaha camiayı temsilen reislik koltuğunda oturmaktan iri itibar ve alım çalım duyuyorum” niteleyerek konuştu.

‘20 ŞAMPİYONLUĞUMUZUN TESCİL EDİLMESİ ZORUNLU HALE GELECEKTİR’

Fenerbahçe’nin talebi üzerinde Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) 1959 yılı öncesine müteallik şampiyonlukların incelenmesine müteallik komite kurmasına yer veren Başkan Doğan, “Bizler bu komisyona müteallik itirazlarımızı gündeme getirdik. Sadece İstanbul, Ankara ve İzmir takımları ortada yapılan, seçme ve lehçe birlikte devre liginin esasi alınmasına gönül rahatlığı çıktık. Ülkemizin tamamını kapsamayan bu yerel ligler esasi alınarak birlikte değişmeyen verilecek ise tamlanan tarihten evvel yerel ligde savaşım fail müessis kulüplerimizden İdmanocağı ve İdmangücü’nün de 20 şampiyonluğunun tescil edilmesi mecburi bir duruma gelecektir. Haliyle eksiksiz belgelerimizi hazırlayarak komisyona başvurumuzu gerçekleştirdik. Süreci yakından izleme edeceğimizin bilinmesini, elden birlikte pakt özelinde komite oluşturmanın adil olamayacağını da ilgilendiren bölgelere ilettik” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların arkası sıra tören, karı fotoğrafının çekimiyle tamamlandı.

Kaynak: HABER7.COM


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ