Ekonomi

Türk Savunma Sanayi küresel ligde yarışıyor

Türk Savunma Sanayii hız kesmeden çalışmalarına devam ediyor. Küresel ligde başarılı ürünleriyle öne çıkan Türk Savunma Sanayii, ihracat başarısını 170 ülkede sergiliyor. İhraç edilen ürün çeşidinin yaklaşık 230 civarında olduğunu belirten...

Türk Savunma Sanayi küresel ligde yarışıyor
11-10-2023 17:18
11-10-2023 17:19
Google News

Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi SAHA İstanbul ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) en büyük savunma ve havacılık şirketleri grubu EDGE Group'un birlikte düzenlediği SAHA-EDGE Savunma Sanayi Buluşması, ATO Congresium'da gerçekleştirildi.

SSB Başkanı Haluk Görgün, etkinlikte, düzenlenen imza törenleri, üst seviye ve odak gruplu B2B görüşmeleri ve firma tanıtımlarının Türkiye'nin her zaman yenilikçi iş birlikteliği modellerine ve "terzi işi" çözümlere açık olduğunu gözler önüne sereceğini söyledi. Haluk Görgün, etkinliğin ayrıca ortak geliştirme, ortak üretim, teknoloji transferi ve kazan-kazan yaklaşım modelindeki olumlu bakış açısını Birleşik Arap Emirlikleri ile paylaşmaya imkan vereceğini ifade etti.

Savunma Sanayii Başkanlığı olarak ihtiyaç makamları, vakıf şirketleri, özel firmalar, KOBİ, bakım ve onarım merkezleri, kümelenmeler, üniversiteler ve araştırma kurumları ile savunma sanayisini geliştirmek için yoğun bir mesaiyle çalıştıklarını vurgulayan Görgün, şöyle konuştu:


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ