Gündem

Trump ile Harris münazarası sonrası bomba sözler: Fena halde yenildi

Kamala Harris'in ekibi, Donald Trump ile dünkü canlı yayın tartışmasının ardından ikinci bir tartışma programına hazır olduklarını açıklarken, Trump ise Harris'i yendiğini ve yeni bir münazaraya gerek duymadığını söyledi.

Trump ile Harris münazarası sonrası bomba sözler: Fena halde yenildi
11-09-2024 22:02
Google News

Dünya bu yayına kilitlendi, Trump ve Harris'ten çarpıcı 'Gazze' sözleri! Hangisi avantajı kaptı?

GALERİNİN DEVAMI <p> </p><p>Biden’ın <a href=Kamala Harris’i ABD başkan adayı göstermesinin ardından Trump ile gerçekleşecek olan münazara dört gözle bekleniyordu. Zira Biden, Trump ile çıktığı münazara yayını sonrası yarıştan çekilme kakarı almıştı.


Ve Kamala Harris - Donald Trump arasındaki ilk münazara gerçekleşti.

"><p> </p><p> </p><p>İkili Philadelphia'da <a href=sahneye çıktı, bu buluşma, Trump ve Harris’in ilk kez yüz yüze tanışması olduğu için ayrı bir öneme sahip. (Trump, Biden’ın yemin törenine katılmamıştı)

"><p> </p><p>Münazarada <a href=uzun bir aradan sonra yaşanan bir diğer ilk; Trump ve Hillary Clinton'ın 2016'da karşı karşıya gelmesinden bu yana bir başkanlık tartışmasındaki ilk el sıkışma olması... Kamala Harris sözlerine kendini tanıtıp “İyi bir tartışma olsun” diyerek başladı. Trump’ın cevabı “Sizi görmek güzel” oldu.

"><p> </p><p><strong>KAMALA HARRIS TUZAK KURDU, TRUMP YAKALANDI</strong></p><p> </p><p>Münzaranın <a href=genelinde Harris konuştuğu anlarda Trump ileriye baktı, kendisiyle özdeşleşen mimikleri kullandı. Politico’nun seçim kampanyalarını takip eden editörlerinden Steve Shepard, Trump’ın tutumu hakkında şu yorumda bulundu:

“Tek yapmanız gereken, tartışmanın başından sonuna kadar Trump'ın mikrofonunun ses seviyelerini kontrol etmek. Trump'ı öne geçirebilecek bir soru ile başlandığı halde -Amerikalılar dört yıl öncesine göre ekonomik olarak daha mı iyi durumda- tartışma hızla eski başkana karşı döndü. Tartışma göçmenlik gibi bir alana döndüğünde bile Harris, Trump'a kısa sürede kampanya mitinglerindeki kalabalıkların büyüklüğünden ve kaçırılan evcil hayvanlarla ilgili ateşli bataklık hikayelerinden bahsetmesini sağlayan bir tuzak kurdu - ve giderek artan bir sesle, işlerin istediği gibi gitmediğini bildiğini açıkça belli etti”

Shepard haklı, zira Trump sık sık kontrolden çıktı. Yüksek sesle ve tekrar tekrar doğruluğu kesinleşmeyen iddialar üzerinden ilerledi.

"><p> </p><p>Kamala Harris ise konuşurken <a href=doğrudan kameralara baktı ve seçmenlere Trump sayfasını kapatmaları mesajını vurguladı. Başkan yardımcısı Trump'ın cezai mahkumiyetinden ve çözülmemiş yasal sorunlarından bahsettiğinde, Trump daha sinirlendi İki partili bir göçmenlik yasasını batırmakla itham ettiğinde, daha da agresifleşti.

Ve Harris, Trump'ın mitinglerinin sıkıcı olduğunu ima ettiğinde, bam teline basmış gibiydi. Trump şu yanıtı verdi:

"Öncelikle miting konusuna açıklık getireyim. İnsanlar benim mitinglerimi terk etmez, siyaset tarihinin en büyük mitinglerini, en inanılmaz mitinglerini yapıyoruz"

"><p> </p><p><strong>“BEN KONUŞUYORUM, TANIDIK GELİYOR MU”</strong></p><p> </p><p>Trump’ın konuşma yaptığı anlarda Harris bazı yorumlara güldü, bazılarına alaycı bir <a href=şekilde sırıttı, bazılarına kafa salladı ve bazen de gerçekten şaşkın görünüyordu. Demokrat Başkan Yardımcısı Harris, başından itibaren saldırıya geçti, Cumhuriyetçi rakibini adeta kışkırttı.

Münazarada Harris Trump'ın sözünü kestiğinde, "Şu anda ben konuşuyorum. Bu tanıdık geliyor mu?" şeklinde tepki aldı. Bu, Harris'in 2020'de Mike Pence'e karşı başkan yardımcılığı tartışmasında yaptığı benzer bir karşı hamleye atıfta bulunuyordu.

Daha sonra, Harris yine Trump’ın sözünü kesince, "Lütfen sessiz olun" yanıtını aldı.

Trump ayrıca Temmuz ayında kendisine yönelik suikast girişiminin nedeni hakkında "Muhtemelen hakkımda söyledikleri yüzünden kafama kurşun yedim" ithamında bulundu.

"><p> </p><p><strong>YENİ DOĞAN BEBEKLERİN ÖLDÜRÜLMESİ</strong></p><p>Kürtaj <a href=karşıtı olan Trump, “Hamileliğin dokuzuncu ayında kürtaj yapılıyor” dedi.

Bu noktada da moderatörler araya girdi ve hiçbir eyalette böyle bir uygulamanın olmadığını belirtti.

"><p> </p><p><strong>SUÇ ORANLARI İKİLEMİ</strong></p><p>Donald Trump, <a href=Biden döneminde ABD’deki suç oranlarının patlama yaptığını iddia etti. Ancak FBI'dan alınan veriler, Trump yönetimi sırasında şiddet suçunun azaldığını, 2020'de pandemi sırasında arttığını ve sonra yeniden düşüş eğilimini sürdürdüğünü ortaya koydu. FBI istatistiklerine göre şiddet suçu 2023'te %6, 2024'ün ilk çeyreğinde ise %15 düştü.

(Rakamlar ön veriler olsa da, ülkedeki kolluk kuvvetlerinin %80'inden gelen kayıtları içeriyor)

"><p> </p><p><strong>GÖÇMEN ŞİDDETİ MESELESİ</strong></p><p>Göçmenlerin kasabaları ele geçirdiğini ve şiddete başvurduklarını söyledi.</p><p>Guardian’ın teyid <a href=sistemine göre Bazı ABD şehirlerine göçmen akını yaşanmış olsa da, çoğu yasal olarak, çalışma izinleriyle geldi. Yerleştikleri şehirlerde yaygın bir şiddet yaşanmadı ve genel olarak, muhafazakar Cato Enstitüsü'nün de aralarında bulunduğu çok sayıda kapsamlı çalışmaya göre göçmenlerin ABD doğumlulara göre suç işleme olasılığı daha düşük.

"><p> </p><p><strong>DIŞ BASINDA ALTI ÇİZİLEN KİLİT ANLAR</strong></p><p>-Trump'a <a href=geçen ay Harris'in kendisini Siyah olarak tanımlamaya yeni başladığını iddia ettiği yönündeki iddiası sorulduğunda, eski başkan bu açıklamaları bir yerde okuduğu bir şey olarak savundu ve "Hiç umursamıyorum, ne olmak istiyorsa olsun” yanıtını verdi.

"><p> </p><p>-Harris, Trump'ın kimliğine yönelik saldırılarına anlamlı bir şekilde <a href=yanıt verdi. Ancak, tartışılmaz ırksal kimliğini savunmak yerine, başkan yardımcısı Trump’ın geçmişteki ırk ayrımcılığı ve ırkçı davranış geçmişini ortaya koydu. Bu geçmiş, konut ayrımcılığı soruşturmalarını, Central Park Beşlisi için ölüm cezası talep etmeyi (New York parkında bir kadına tecavüz edip saldırdıkları için yanlış bir şekilde suçlanan ve mahkum edilen genç renkli gençler) ve eski Başkan Barack Obama'nın Amerika Birleşik Devletleri'nde doğmadığı yönündeki yanlış doğum yeri iddiasını körüklemelerini içeriyor.

"><p> </p><p><strong>GAZZE KONUSU</strong></p><p>Gazze'de barışı <a href=nasıl sağlayacağı sorulduğunda, Harris ilk olarak Hamas'ın 7 Ekim 2023'te İsrail'in içine düzenlediği saldırıların dehşetini hatırlattı.

"><p> </p><p>İsrail'in tepkisine, on <a href=binlerce Filistinlinin ölümüne yol açan ve devam eden bir bombardımana yönelik hafif eleştirilerde bulundu ve ardından iki devletli çözüme, İsrail'in kendini savunma hakkına ve Gazze'yi yeniden inşa etme taahhüdüne desteğini dile getirdi.

"><p> </p><p>Harris, <strong>dışarı çıkmasına ihtiyacımız var" dedi.

Biden ve diğerleri yakın zamanda böyle bir anlaşmanın çok uzakta olduğunu kabul ettiler.

"><p> </p><p>Trump ise daha da az ayrıntı verdi. Harris hakkında <strong> dedi ve ayrıca "Araplardan" da nefret ettiğini ekledi.

"><p> </p><p><strong>UKRAYNA KONUSU</strong></p><p>Trump, Putin'i "Rusya'nın onun görev süresi boyunca asla Ukrayna'ya girmeyeceğini" söyledi ve "Başkan olmadan önce bile bunu halledeceğim" diye ekledi.

Seçilmesinin jeopolitik durumu yeniden ayarlayacağını ve neredeyse tanımı gereği bir anlaşmanın habercisi olacağını iddia etti.

"><p> </p><p>Harris ise, Rusya-Ukrayna görüşmesini, Trump'ın <a href=uluslararası güçlü adamlara ve despotlara olan iyi belgelenmiş yakınlığı nedeniyle ona saldırmak için kullandı. Harris, "Bu diktatörlerin ve otokratların sizin tekrar başkan olmanızı istedikleri çok iyi biliniyor, çünkü sizi daha fazla pohpohlayıp iyiliklerle manipüle edebilecekleri çok açık" ifadelerini kullandı.

Trump, NATO üyesi ülkelerin ittifaka daha fazla ödeme yapması için yaptığı baskıyı hatırlatarak ve Biden'ın reddetmesi nedeniyle Harris'i sert bir şekilde eleştirerek, başkan yardımcısının "sormaya cesareti olmadığını" söyledi.

Harris, Trump'ın Putin'e teslim olarak savaşı gerçekten de hızlı bir şekilde sonlandırabileceğine inandığını söyledi. Ve bunu yaparken, Ukrayna'nın batı sınırındaki Polonya'yı tehlikeye attığını ekledi.

"><p> </p><p><strong>AFGANİSTAN KONUSU</strong></p><p>Trump, yönetimin ABD'nin Afganistan'dan çekilmesine ilişkin tutumunu tekrar tekrar <a href=gündeme getirerek, bunun Beyaz Saray'daki zayıflığı gösterdiğini ve Biden'ın buna yanıt olarak yeterli sayıda kişiyi işten çıkarmadığını savundu.

"><p> </p><p>Harris, Biden'ın 2021'de ABD birliklerini Afganistan'dan çekme <a href=kararına katıldığını ve Trump'ın başkanlık döneminde bu konuda "hayal edilebilecek en zayıf anlaşmalardan birini müzakere ettiğini" iddia etti.

">

ABD'de 5 Kasım'da yapılacak 60. başkanlık seçimleri yaklaşırken Harris ile Trump arasındaki yarış da giderek kızışıyor.

Dün akşam ABC News kanalında gerçekleştirilen canlı yayın tartışmasının yansımaları devam ederken, iki taraf da münazaradan galip çıktıklarını savundu.

"BAŞKAN YARDIMCISI HARRİS İKİNCİ TARTIŞMAYA HAZIR"

Konuyla ilgili açıklama yapan Harris'in kampanya direktörü Jen O'Malley Dillon, Trump'a karşı net bir üstünlük kurduklarını savunarak, "İnsanların bu akşam gördüğü ve ekim ayındaki ikinci tartışmada görmeleri gereken şey bu. Başkan Yardımcısı Harris ikinci tartışmaya hazır. Peki ya Donald Trump?" yorumunu yaptı.

TRUMP: NEDEN RÖVANŞ İSTEYEYİM Kİ?

İkinci tartışmayla ilgili açıklamalara Truth Social adlı sosyal medya platformundaki hesabından yanıt veren Trump ise "Boks dünyasında bir boksör dayak yiyip yere serildiğinde ayağa kalkıp yeniden dövüşmek istiyorum diye bağırır. Bu tartışma da öyle geçti. Dün akşam o (Harris) fena halde yenildi. Şimdi neden yeniden rövanş isteyeyim ki?" ifadesini kullandı.

Fox News kanalına da konuşan Trump, dün akşamki tartışma programında Demokrat rakibini net bir şekilde yendiğini ve Harris'in yeni bir tartışma programı önerisine sıcak bakmadığını belirtti.

Harris ile Trump, dün akşam ABC News kanalında yayınlanan ilk ve muhtemelen tek canlı yayın tartışmasında iç politikadan ekonomiye, dış politikadan kürtaj tartışmalarına kadar pek çok konuda görüşlerini ortaya koymuştu.

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Fenerbahçe513+11
2Galatasaray412+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Antalyaspor57-3
9Göztepe46+2
10Samsunspor46+1
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK33-1
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ