Teknoloji

TSMC'nin gelirleri 20 milyar doları aştı!

TSMC, 2024'ün ikinci çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Bu sayede, şirketin bu dönemde ne kadar gelir elde ettiği ortaya çıktı.

TSMC'nin gelirleri 20 milyar doları aştı!
29-07-2024 16:58
Google News

Dünyanın en büyük çip üreticilerinden Tayvan Yarı-iletken İmalat Şirketi (TSMC), Apple'ın A serisi ve M serisi işlemcilerinin yanı sıra AMD işlemcilerini üretmesiyle tanınıyor.

Ekran kartları ve güç yönetimi için de çipler üreten TSMC, 2024'ün ikinci çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı.

GELİRLER 20 MİLYAR DOLARI AŞTI

TSMC, net satışlarını yüzde 40,1 artırarak 20.88 milyar dolar seviyesine çıkardı. Şirketin bu dönemde elde ettiği brüt kâr, yüzde 37,6 artışla 11.1 milyar dolar olarak kayıtlara geçti.

Şirketin operasyonel geliri yüzde 41.9 artarak 8.88 milyar dolar olurken, net gelir ise yüzde 36,3 artışla 7,68 milyar dolar seviyesine yükseldi.

TSMC BAŞARILARINA BİR YENİSİNİ DAHA EKLİYOR

836.35 milyar dolar piyasa değeriyle dünyanın en değerli 9. şirketi konumunda olan TSMC, kısa süre önce 1 trilyon dolar değere ulaşarak bir basamak yükselmişti.

Ancak şirket, artan maliyetleri gerekçe göstererek yeni bir zam yapmaya hazırlanıyor.

Şirketin, birkaç hafta önce 3nm üretim kapasitesinin yapay zeka talebine yetişemediği iddia edilmişti.

Talebe yetişemeyen TSMC’nin, üretim süreçlerinde maliyet artışı yapacağı ve bunun da sektör genelinde bir fiyat artışıyla sonuçlanabileceği belirtiliyor.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ