Ekonomi

TÜRAP’tan ikinci Sağlık Fuarı

Ekonomi - Türkiye'deki sağlık sektörünün sağlık turizmindeki payını artırmak amacıyla Turabexpo olarak düzenlenen 2. Expo Health Tourism ve 2. Expo Health Care sağlk turizmi fuarları, 3-6 Eylül tarihlerinde İstanbul'da bir otelde gerçekleştirilecek.

TÜRAP’tan ikinci Sağlık Fuarı
08-08-2024 23:23
Google News
EshaHaber Gündem Haberler

Türk Arap Ülkeleri İşbirliği (TÜRAP) Derneği tarafından organize edilen bu etkinlik, Türkiye'nin sağlık turizmi potansiyeli açısından büyük önem taşımaktadır. TÜRAP Derneği Başkanı Sabuhi Attar, sağlık turizmi sektörünün hızla büyüyen bir sektör olduğuna dikkat çekerek, düzenlenen fuarların devamında 29 Arap ülkesinden çok sayıda alım heyeti ve Arap Ülkelerinden Sağlık Bakanlarının (Fas-Moritanya-Filistin) katılım sağlayacağını belirtti.

“Türkiye Sağlık Turizmi İçin Dünya Markası Olma Yolunda”

"Uluslararası düzeyde sağlık turizmi camiasını bir araya getiren bu organizasyonlarda, Türkiye'deki sağlık turizmini sağlık kuruluşları ile yapılacak önemli çalışmalar ve oluşturulacak yeni işbirlikleri sayesinde dünya markası haline getirmek mümkün" şeklinde konuşan Attar, bu hedefe ulaşmak için büyük bir potansiyel olduğunu belirtti.

“Sağlık Turizminde 5 Milyar Dolar Hedefi”

TÜRAP Başkanı Sabuhi Attar, TÜRAP olarak gelişen ilişkileri en doğru şekilde ortaya koyup, bu bağlantıları daha yüksek seviyeye getirerek somut sonuçlar elde etmeyi amaçladıklarını vurguladı. Attar, "Yaptığımız projelerin kazandırdığı çok önemli gelişmeler mevcuttur. Bu yeni projeler ile sağlık turizmi kârının 5 milyar dolara ulaşmasını beklemekteyiz," dedi. Ayrıca, sağlık turizmi alanında gerçekleştirilen çalışmaların Türkiye'nin uluslararası alanda daha güçlü bir konuma gelmesine katkı sağlayacağını belirten Attar, "Gelecekte de sağlık turizmi sektöründe yenilikçi ve işbirliğine dayalı projelerle büyümeyi sürdüreceğiz" diyerek sözlerine son verdi.

 

eshahaber.com.tr
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ