Dünya

Türk bayrağı paylaşan Wilders'ten Erdoğan ve Türk milletine ağır hakaret

Hollandalı siyasetçi Geert Wilders, Türkiye'nin Haniye için aldığı milli yas kararı sonrası Türk bayrağının yarıya indirildiği fotoğrafı paylaşarak, 'Hamas pisliği için ağlayan hasta insanlar.' dedi. Wilders, Erdoğan'a da hakaret etti.

Türk bayrağı paylaşan Wilders'ten Erdoğan ve Türk milletine ağır hakaret
03-08-2024 07:48
03-08-2024 09:40
Google News

EshaHaber Gündem Haberler

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konuta düzenlenen bir saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti. Hamas ve İran saldırıdan İsrail'i sorumlu tutarken, Tel Aviv yönetimi resmi olarak suikasti üstlenmedi. Fakat İsrail, kendilerine yöneltilen suçlamaları da reddetmedi.

Türk bayrağı yarıya indirildi, İsrail çıldırdı! Türkiye'den küstah açıklamaya jet cevap

Türkiye, Haniye suikasti sonrası sert açıklamalar yaparken, 1 günlük de milli yas ilan etmişti. Bu kapsamda; İsrail'in başkenti Tel Aviv'deki Türkiye Büyükelçiliği'nde dalgalanan Türk bayrağı dahil tüm temsilciliklerinde bayraklar yarıya indirildi.

Sick people crying over Hamas scum. pic.twitter.com/paJagXnObK

— Geert Wilders (@geertwilderspvv) August 2, 2024

Hollandalı siyasetçi Geert Wilders, Türk bayrağının yarıya indirildiği fotoğrafı paylaşıp Türkiye'ye hakaret etti.

Wilders paylaşımında, "Hamas pisliği için ağlayan hasta insanlar." ifadesini kullandı.

Wilders'ten Erdoğan'a ağır hakaret

Wilders'ten tepki çeken Haniye açıklaması

ERDOĞAN'A HAKARET

Türkleri "hasta insanlar olmakla" itham eden Wilders, daha sonra bir paylaşım yaparak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı.

Wilders mesajında, "Başkan Ronald Reagan bir zamanlar Kadaffi'ye 'Orta Doğu'nun Kuduz Köpeği' demişti. Bugün bu unvan Erdoğan'a yakışıyor. Hamas teröristleriyle dost, İsrail'e karşı kör bir nefreti var. Ama bundan daha fazlası: Türk halkının düşmanı. Türklerin çoğu Atatürk'ün mirasıyla gurur duyan, laik bir devletten yana olan ve Türkiye'deki tüm güçlü -genellikle iyi eğitimli- kadınlara saygı duyan büyük insanlardır. Erdoğan'ın Türkiye'yi bugün orada yaşayan komşu ülkelerdeki Araplara satmasını, Türk ekonomisini zayıflatmasını ve sokak hayatını Türk kadınları için güvensiz hale getirmesini küçümsüyorlar. Ben tüm bu kadınları ve laik Türkleri destekliyorum. Onlar Erdoğan denen İslamcı diktatörden çok daha iyisini hak ediyorlar. Hayatlarını özgürce yaşamak için laikliği, güvenliği ve iyi maaşlı işleri hak ediyorlar." ifadelerini kullandı.

President Ronald Reagan once called Khadaffi the Mad Dog of the Middle East. Today that title suits #Erdogan. Friend with the terrorists of Hamas, blind hate towards Israel. But more than that: an enemy of the Turkish people. Most Turks are great people, proud of the legacy of…

— Geert Wilders (@geertwilderspvv) August 2, 2024

 

eshahaber.com.tr


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ