Dünya

Türk bayrağı yarıya indirildi, İsrail çıldırdı: Türkiye ve Erdoğan'a küstah sözler

Haniye suikasti sebebiyle ilan edilen milli yas kapsamında Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği'nde bayraklar yarıya indirildi. Bu duruma sinirlenen İsrail Dışişleri Bakanı Katz, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı.

Türk bayrağı yarıya indirildi, İsrail çıldırdı: Türkiye ve Erdoğan'a küstah sözler
02-08-2024 13:37
02-08-2024 13:46
Google News

EshaHaber Gündem Haberler

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konuta düzenlenen bir saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti. Hamas ve İran saldırıdan İsrail'i sorumlu tutarken, Tel Aviv yönetimi resmi olarak suikasti üstlenmedi. Fakat İsrail, kendilerine yöneltilen suçlamaları da reddetmedi.

Haniye suikasti sonrası Biden'dan ilk açıklama

Türkiye, Haniye suikasti sonrası sert açıklamalar yaparken, 1 günlük de milli yas ilan etmişti. Bu kapsamda; İsrail'in başkenti Tel Aviv'deki Türkiye Büyükelçiliği'nde dalgalanan Türk bayrağı, Haniye suikasti sonrası ilan edilen milli yas sebebiyle yarıya indirildi.

Türkiye ile İsrail, normalleşme adımları kapsamında karşılıklı olarak yıllar sonra büyükelçi atamaları yapmıştı. 7 Ekim 2023'ten sonra, iki ülke arasındaki gerilim, İsrail'in Gazze'de yürüttüğü katliamlar sebebiyle yeniden artmıştı.

הוריתי לזמן את סגן השגריר הטורקי בישראל לשיחת נזיפה חמורה בעקבות הורדת הדגל הטורקי לחצי התורן בשגרירות טורקיה בת"א על רקע חיסולו של איסמעיל הנייה מנהיג ארגון הטרור חמאס.

מדינת ישראל לא תקבל ביטויים של השתתפות באבל כלפי רוצח כמו איסמעיל הנייה שעמד בראש ארגון הטרור חמאס שביצע את…

— ישראל כ”ץ Israel Katz (@Israel_katz) August 2, 2024

İSRAİL'DEN KÜSTAH AÇIKLAMA

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Tel Aviv'deki Türk elçiliğinde Haniye için bayrakların yarıya indirilmesi nedeniyle Türk büyükelçi yardımcısının "şiddetli" kınama için Bakanlığa çağırıldığını söyledi.

Katz, "İsrail, 7 Ekim'de tecavüz ve cinayet eylemlerini gerçekleştiren Hamas terör örgütünün elebaşı olan İsmail Haniye gibi bir katilin matemine katılım gösterilmesini kabul etmeyecektir. Büyükelçilik temsilcileri yas tutmak istiyorlarsa Türkiye'ye gitmeli ve terör örgütü Hamas'ı kucaklayan, onun cinayet ve vahşet eylemlerini destekleyen Efendileri Erdoğan ile birlikte yas tutmalıdırlar." dedi.

eshahaber.com.tr


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ