Dünya

Türk Dışişleri'nden Almanya'ya Yunanistan tepkisi

Haber 7 - Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Alman Sözcünün, hava sahamızı ihlal eden, anakaramız üzerinden uçuşlar gerçekleştiren Yunanistan olmasına rağmen ülkemize mesnetsiz iddialar yöneltmesi kabul edilemez" ifadeleri kullanıldı.

Türk Dışişleri'nden Almanya'ya Yunanistan tepkisi
16-06-2022 12:58
Google News

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü; "Son zamanlarda Türk hükümeti tarafından yapılan açıklamalar bölgede yapıcı bir diyalog ve istikrar için yararlı değil. Özellikle Yunan hava sahasının Türkiye tarafından ihlali endişe verici" ifadelerini kullanmıştı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Alman mevkidaşının açıklamalarına cevap verdi:

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi @TanjuBilgic'in Almanya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tarafından Yapılan Açıklama Hakkındaki Soruya Cevabı https://t.co/3kNGd0RQvv pic.twitter.com/96IIkP5hmZ

— T.C. Dışişleri Bakanlığı (@TC_Disisleri) June 16, 2022

"Almanya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsünün dün yaptığı basın toplantısında Yunanistan’ın hukuk dışı iddiaları temelindeki Türkiye aleyhinde sarf ettiği talihsiz sözleri esef vericidir.

Alman Sözcünün ülkemizin hava sahasını ihlal eden, anakaramız üzerinden uçuşlar gerçekleştiren ve uçaklarımızı taciz eden taraf Yunanistan olmasına rağmen, ülkemize mesnetsiz iddialar yöneltmesi kabul edilemez.

Alman Sözcüsüne ikili ve NATO bünyesindeki Güven Arttırıcı Önlemler toplantılarına yapılan davetlere rağmen bir yıldır icabet etmeyen ve Ege'de yaşanan son gerginliği bahane ederek bu toplantıları dondurduğunu açıklayan tarafın Türkiye olmadığını hatırlatmak isteriz.

Diyalog ve gerilimin azaltılması için çaba sarf ettiğini iddia eden Almanya'yı, iki müttefik arasındaki anlaşmazlıklarda taraf tutmamaya, başka ülkelerin hukuksuzluğuna alet olmamaya, ayrıca yetkisi ve sorumluluğu olmayan alan ve konularda yanlı yorum yapmamaya bir kez daha davet ediyoruz."