Dünya

"Türk halkının Kudüs sevgisinin ne kadar derin olduğunu biliyoruz"

Hamas yetkilisi Taher Al-Nono, 'Türk halkının Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya olan sevgisinin ne kadar derin olduğunu biliyoruz.' dedi.

24-09-2024 20:48
Google News

Hamas yetkilisi Taher Al-Nono, İsrail askerlerince katledilen Türk - Amerikan vatandaşı aktivist Ayşenur Ezgi Eygi’yi hatırlatarak Türk halkına bir çağrıda bulundu:

"Şehit Ayşenur Ezgi Eygi’nin ailesine ve halkına, işgal tarafından haince öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi ve Filistin’in dostlarına, Kudüs’e gönül veren Türk halkına sesleniyoruz. Türk halkının Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya olan sevgisinin ne kadar derin olduğunu biliyoruz."

İstanbul’a gelen Al-Nono, Fokus Plus’ın özel yayınına konuk oldu. Al- Nono, Türk halkına seslenen Hamas yetkilisi Taher Al-Nono, İsrail askerlerince katledilen Türk vatandaşı aktivist Ayşenur Ezgi Eygi’yi hatırlatarak Türk halkına bir çağrıda bulundu. Fokus Plus’la konuşan Al-Nono, "Arap ve Müslüman direnişçilerin Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı savunurken gösterdikleri çabalar ve verdikleri şehitler için onlara tüm selamlarımızı sunuyoruz. Şehit Ayşenur Ezgi Eygi’nin ailesine ve halkına, işgal tarafından haince öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi ve Filistin’in dostlarına, Kudüs’e gönül veren Türk halkına sesleniyoruz. Türk halkının Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya olan sevgisinin ne kadar derin olduğunu biliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kudüs ve Mescid-i Aksa büyük tehlike altında

Hamas yetkilisi Al-Nono, "Bugün Kudüs ve Mescid-i Aksa büyük bir tehlike altındadır. Aşırı sağcı Siyonistler, Kudüs ve Mescid-i Aksa üzerinden çatışmayı sonuçlandırmayı ve Aksa’yı kontrol altına almayı planlıyor. Şu anda Mescid-i Aksa avlusunda bir sinagog inşa etmeyi ve zaman ile mekan açısından bölmeyi hedefliyorlar. Bugün Aksa’nın korunması tüm ümmetin sorumluluğundadır ve bu ümmetin bir parçası olarak Türk halkı da bu sorumluluğa sahiptir." diye konuştu.

"Türk halkına güvenimiz büyük ve tamdır"

Hamas yetkilisi Al-Nono, "Şehit Ayşenur Ezgi Eygi’nin ve ondan önce Marmara şehitlerinin yaptığı gibi, onlar Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü yolunda şehit oldular. Türk halkına güvenimiz büyük ve tamdır; Filistin halkının direnişini destekleme, onların yanında durma ve adil haklarını savunma konusunda Türk halkına olan güvenimiz her zaman tam olmuştur. Türk halkının bizi içtenlikle karşılaması, Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa sevgisiyle dolu olduğunu bir kez daha göstermektedir." dedi.

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray618+15
2Fenerbahçe613+9
3Beşiktaş513+7
4Samsunspor612+4
5Başakşehir FK510+4
6Göztepe59+5
7Eyüpspor69+3
8Konyaspor68-1
9Sivasspor68-1
10Antalyaspor68-3
11Kasımpaşa66-2
12Alanyaspor66-3
13Bodrum FK66-4
14Trabzonspor550
15Gaziantep FK54-3
16Çaykur Rizespor64-11
17Kayserispor53-4
18Hatayspor62-6
19Adana Demirspor61-9
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ