Politika

Türkiye'den son dakika soykırım davası açıklaması: Netanyahu ve hükümetinin...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) İsrail aleyhindeki soykırım davasına müdahillik başvurusuyla ilgili, ' Atılan bu adımın diğer ülke yönetimlerine de örnek olmasını umuyoruz' dedi.

Türkiye'den son dakika soykırım davası açıklaması: Netanyahu ve hükümetinin...
07-08-2024 19:32
Google News
EshaHaber Gündem Haberler

Son dakika Uluslararası Adalet Divanı haberleri: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Türkiye'nin, UAD'deki, İsrail aleyhine açılan soykırım davasına müdahil olmak için hazırlanan dosyasını sunmasına ilişkin, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

'ATILAN BU ADIMININ DİĞER ÜLKE YÖNETİMLERİNE DE ÖRNEK OLMASINI UMUYORUZ'

Türkiye'nin, Güney Afrika’nın Uluslararası Adalet Divanı’nda İsrail’e karşı açtığı soykırım davasına müdahil olmak için bugün başvuru yaptığını hatırlatan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemizin hazırladığı kapsamlı dosya, hukukun üstünlüğü ve İsrail’in hesap vermesi açısından önemli bir girişimdir. Atılan bu adımın diğer ülke yönetimlerine de örnek olmasını umuyoruz.

'NETANYAHU VE HÜKÜMETİNİN HAK ETTİKLERİ CEZALARI ALANA KADAR BU DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

İnsani değerlere, uluslararası hukuka ve kurumlara duyulan güven, bu sürecin nasıl yürüyeceği ile yakından ilgilidir.

7 Ekim’den bu yana 40 bin masum Filistinliyi katleden soykırımcı Netanyahu ve hükümetinin hak ettikleri cezaları alana kadar bu davanın takipçisi olacağız. 1967 sınırları içerisinde, toprak bütünlüğüne sahip, bağımsız bir Filistin devleti oluşana ve mazlum Filistin halkı özgür olana dek bu desteğimizi sürdüreceğiz."

eshahaber.com.tr
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ