Dünya

Türkiye ile BAE arasında arasındaki anlaşma dünya gündeminde: Böyle gördüler...

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında 50,7 milyar dolar tutarında 13 anlaşma imzalandı. Anlaşma dünya medyasında geniş yankı uyandırdı.

Türkiye ile BAE arasında arasındaki anlaşma dünya gündeminde: Böyle gördüler...
20-07-2023 09:37
Google News

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında 50,7 milyar dolar tutarında 13 anlaşma imzalandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İmzalanacak yeni metinlerle işbirliğimizin ahdi zemini güçlenecek" dedi.

BAE ile diplomatik ilişkilerin 50'nci yıl dönümünde yakın diyalog ve işbirliğinin gelişiminden memnuniyet duyduklarını vurgulayan Erdoğan, imzalanacak ortak mutabakat metni ile ilişkilerin stratejik ortaklık düzeyine çıkmış olacağını söyledi.

Türkiye ve BAE arasında yapılan anlaşma dünyada geniş yankı buldu.

Reuters haberi "Erdoğan BAE ziyaretinde 50 milyar dolarlık anlaşma imzaladı" başlığı ile duyurdu. Haberde Erdoğan ve BAE Başkanı Mohamed Bin Zayed'in enerji ve doğal kaynakların geliştirilmesi, uzay ve savunma işbirliğini içeren anlaşmaların imza törenine katıldığı belirtildi.

Financial Times "BAE ve Türkiye milyarlarca dolarlık anlaşmalar imzaladı" başlığı ile verdiği haberde iki ülkenin belirli bir süre süren anlaşmazlıkları geride bırakarak bağları güçlendirdiği ifade edildi:

Anlaşmalar, son on yılın büyük bölümünü anlaşmazlıklar içinde geçiren ve 2011'deki popüler Arap ayaklanmalarının ardından Orta Doğu'da patlak veren kargaşa sırasında genellikle rakip tarafları destekleyen bölgesel güçler arasındaki bağların derinleştiğine işaret ediyor.

Anlaşmayı "Türkiye, BAE'den 51 Milyar Dolarlık Ekonomik Destek Taahhüdü Aldı" başlığı ile veren Bloomberg, Erdoğan'ın Körfez ülkelerinden yüklü miktarda yatırım çektiğine vurgu yapıldı.

Al Monitor "Türkiye ve BAE, Erdoğan ziyareti sırasında 50 milyar dolarlık ticaret anlaşması imzaladı" başlığı ile verdiği haberde "50 milyar dolarlık serbest ticaret anlaşması, Türk hükümeti döviz krizini hafifletmek için yabancı fonları çekmeye çalışırken geldi." ifadeleri kullanıldı.

 

 

 


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ