Sağlık

Türkiye'nin her bir köşesinden binlerce kişi akın ediyor! Şeker hastalarına şifa olacak

Bursa'nın İznik ilçesinde şeker hastalığına iyi geldiği iddia edilen ve Türkiye'nin dört bir yanından hastalıklarına çare arayanların ziyaret ettiği şifalı su kaynağına büyük ilgi görüyor.

Türkiye'nin her bir köşesinden binlerce kişi akın ediyor! Şeker hastalarına şifa olacak
07-08-2024 13:43
Google News
EshaHaber Gündem Haberler

Bursa Karatekin Mahallesi'nde, dağların eteklerinden gelen ve şeker hastalığına iyi geldiği düşünülen su, geçmişte mahalledeki kimsenin şeker hastalığına yakalanmadığı iddialarıyla ün kazanmıştı.

Yapılan tahlillerde suda bor miktarının fazla olduğu tespit edilmişti. Mahalle sakinleri ve cami şadırvanından su doldurup yardımda bulunan vatandaşlar, suyun şifasına olan inançlarıyla biliniyordu. 

Türkiye'nin birçok yerinden vatandaşların akın ettiği şifalı su kaynağındaki kuruma mahalleliyi şaşkına çevirdi. Mahalle sakinleri yaptıkları açıklamalarda, "Suyumuz duyulduktan sonra mahallemize akın ettiler, suyumuz kurudu. Ne yapacağımız bilmiyoruz." dedi.

Bursa'nın İznik ilçesinde şeker hastalığına iyi geldiği gerekçesiyle Türkiye'nin her bir köşesinden hastalığına çare arayanların akın ettiği şifalı su kaynağı kurudu. Farklı illerden gelen vatandaşlar, suyun kuruduğunu görünce şok oldu. Karatekin Mahallesi'nde dağların eteklerinden gelen suyun şeker hastalarına şifa olduğu, 500 kişinin yaşadığı mahallede kimsenin şeker hastalığına yakalanmadığı iddia edildi. Hastalığa iyi geldiği düşünülen suda, tahlillerde bor miktarının fazla çıktığı tespit edilmişti.

eshahaber.com.tr
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ