Dünya

Türkiye örnek oldu: Malezya'yla Meta arasında Haniye krizi

Malezya Başbakanlığı, Başbakan İbrahim'in Instagram ve Facebook'tan yaptığı Haniye paylaşımlarını kaldıran Meta'nın kararını 'ayrımcı ve adaletsiz' olarak tanımladı. Özür bekleyen Malezya hükümeti, paylaşımların geri yüklenmesini istedi.

Türkiye örnek oldu: Malezya'yla Meta arasında Haniye krizi
06-08-2024 08:28
06-08-2024 08:47
Google News

EshaHaber Gündem Haberler

Malezya'da Başbakan Enver İbrahim'in Instagram ve Facebook hesaplarından Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin ölümüyle ilgili yaptığı paylaşımların kaldırılması üzerine hükümet yetkilileriyle Meta şirketi temsilcileri bir görüşme gerçekleştirdi.

Meta'dan kamuoyu önünde bir özür açıklaması ve kapsamlı bir izahat talep eden Malezya Başbakanlığı, kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg olan bu şirketin uygulamalarını "ayrımcı ve adaletsiz" olarak tanımladı.

Meta'nın ifade özgürlüğünü engellemekle suçlandığı Başbakanlık açıklamasında, söz konusu paylaşımların kaldırılmasının "adalet ve insan hakları arayışındaki Filistin halkının meşru mücadelesine yönelik bir hakaret olarak görüldüğü" ifade edildi.

KENYATAAN MEDIA

Meta sekali lagi bertindak biadab dan telah menghina perjuangan rakyat Palestin apabila menurunkan hantaran video serta ucapan takziah dan kritikan terhadap pembunuhan Almarhum Ismail Haniyeh.

Tidak masuk akal apabila hantaran menghormati seorang pejuang yang… pic.twitter.com/3rKblPYFb1

— Anwar Ibrahim (@anwaribrahim) August 1, 2024

ENVER'DEN META'YA TEPKİ

Malezya Başbakanı İbrahim, geçen hafta Haniye'nin vefatı sonrası bir Hamas yetkilisine taziyelerini ilettiği telefon konuşmasının görüntülerinin yer aldığı videoyu ve Haniye ile kucaklaşırken çekilmiş bir fotoğrafı Facebook ve Instagram'a yüklemiş ancak bu paylaşımlar Meta şirketi tarafından kaldırılmıştı.

İbrahim'in paylaştığı ekran görüntülerinde, söz konusu video ve fotoğrafın "tehlikeli bireyler ve örgütlerle" ilgili olduğu gerekçesiyle yayınlanmasına izin verilmediği gerekçesi yer almıştı.

Paylaşımlarının kaldırılmasına tepki gösteren Malezya lideri, Meta'yı "korkaklıkla" suçlamış ve "Siyonist İsrail rejimine alet olmaya son vermesini" istemişti.

HRW DE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

New York merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), geçen yıl "Meta'nın politikalarının ve uygulamalarının Instagram ve Facebook'ta Filistin'e ve Filistinlilerin insan haklarına yönelik desteği susturduğu" suçlamasında bulunmuştu.

Türkiye de Haniye suikastı sonrası sansür gerekçesiyle geçen Cuma günü Instagram'a erişim engeli getirdi. Türk yetkililerle Instagram temsilcileri arasında görüşmeler devame diyor.

eshahaber.com.tr


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ