Teknoloji

Türkiye'de astronotluğa rekor sayıda başvuru yapıldı

Haber 7 - Milli Uzay Programı çerçevesinde hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Uzaya gönderilecek astronotları belirleyecek olan TÜBİTAK'a bugüne kadar 36 bin başvuru yapıldı.

Türkiye'de astronotluğa rekor sayıda başvuru yapıldı
14-06-2022 10:18
Google News

Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, İzmir Ekonomi Üniversitesi Uzay ve Havacılık Teknolojileri Kulübü tarafından düzenlenen “Milli Uzay Programı Türkiye’nin Uzay Misyonu ve Türk Astronot Görevi” konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Yıldırım, konferansta Türkiye'nin uzay yolculuğu kapsamında merak edilenleri cevapladı.

Milli Uzay Programı çerçevesinde ilk Türk astronotun 2023 yılında uzaya gönderileceğini ve bunun için başvuruların devam ettiğini hatırlatarak sözüne başlayan Yıldırım, başvuru sayfasının bugüne kadar 5 milyon kez ziyaret edildiğini söyledi. Türkiye Uzay Ajansı Başkanı başvuru sayısı ile ilgili gelen soru üzerine bugüne kadar 36 bin başvuru yapıldığı belirtti.

TÜRKİYE UZAY AJANSI BAŞKANI SERDAR HÜSEYİN YILDIRIM'DAN ASTRONOT YERİNE FEZAGİR ÖNERİSİ

Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, daha önce yaptığı açıklamada , Türk uzay insanları için kullanılacak yerli bir isim önerisinde bulunmuştu. Yıldırım yaptığı açıklama "Benim, Orta Asya’da eskiden kullanılmakta olan bir kelime hoşuma gitmişti: Fezagir. Biraz eski bir kelime ama o da çağrışım olarak ne kadar doğru bulunur bilemiyorum" demişti.

Fezagir arapça-farsça kökenli bir kelime olup, “astronot, uçurcu" anlamına gelmektedir.