Ekonomi

Türkiye 1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi: Probiyotikli Noodle Üretimi ve Eriş Un'un Lezzeti ile Yıldız Teknik Üniversitesi Adına Konuşan Prof. Dr. Enes Dertli

Türkiye 1.Gıdaya Mikrobiyolojisi Kongresi Atatürk üniversitesi verimli bir biçimde organize edilmiş ve Yıldız Teknik üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Enes Dertli'nin sunumu ile Probiyotikli Noodle üretimi gündeme getirilmiştir.

Türkiye 1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi: Probiyotikli Noodle Üretimi ve Eriş Un'un Lezzeti ile Yıldız Teknik Üniversitesi Adına Konuşan Prof. Dr. Enes Dertli
15-09-2023 17:02
15-09-2023 17:04
Google News

Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanlığı ile gerçekleştirilen ilk Türkiye 1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi, gıda alanında uzman isimleri bir araya getirdi. 13-16 Eylül tarihleri arasında Erzurum'da yapılan konferansa, bilim insanları gıda mikrobiyolojisinde önemli bilgileri meslektaşları ile paylaştı. Birbirinden değerli isimler, farklı konuları ele alışı kongrede Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Enes Dertli, “Probiyotikli Noodle üretimi olan Nudo Noodle Modeli”ni değerlendirdi. Probiyotikli Noodle üretimi ile ilgili yaptığı açıklamada, Nudo Noodle’ın sindirim sistemi sağlığını desteklemek ve vücudu daha sağlıklı hale getirmek için özel olarak formüle edilmiş probiyotikler içerdiğini belirten Prof. Dr. Enes Dertli, “Bu probiyotikler, sindirim sağlığını destekleyerek bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücuda faydalı mikroorganizmalar ekleyerek genel sağlığı iyileştirmeye etki eder. Noodle sektörü ülkemizde hızla büyümekte ve özellikle 7-28 yaş arası tüketiciler arasında en hızlı büyüyen gıda kategorilerinden biri haline geldi. Üniversite sanayi iş birliği kapsamında gerçekleştirilen bu çalışma ile Noodle'ın fonksiyonel bir ürün olarak değerlendirilebilirliğine katkı sağlamak amacıyla ülkemizde ilk defa Probiyotikli Noodle üretimi gerçekleştirilmiştir. Böylece hem gençler tarafından çok fazla tüketilen Noodle’ı insan sağlığının devamlılığı noktasında katkı sağlayabilen bir ürün haline getirmek hem de Noodle ile ilgili gereksiz manipülasyonlara son vermek hedeflenmiştir” açıklamalarında bulundu.

Koruyucu, Renklendirici Ve Kimyasal Lezzet Arttırıcı İçermez

Nudo Noodle markası, temelleri 1920’de atılan Türkiye’nin en köklü gıda kuruluşlarından biri olan Eriş bünyesinde yer alıyor. Aynı Eriş çatısı altında 1974 yılından bugüne, ev hanımlarının çok yakından tanıdığı ve severek kullandığı Eriş Un markası da üretiliyor. Nudo’nun hamurundaki lezzetin arkasında Türkiye’nin ilk lezzet ödüllü markası Eriş Un’dan gelen deneyim çok önemli bir yer tutuyor. Nudo Noodle, diğer Eriş markaları gibi tamamen Helal ve Güvenilir Gıda standartlarına uygun, yerli ve milli olarak üretiliyor ve içerisinde renklendirici, yapay koruyucu ve Çin Tuzu olarak bilinen kimyasal lezzet arttırıcı MSG (Monosodyum Glutamat) bulunmuyor.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ