Teknoloji

Türkiye'nin yeni gücü olacak... Yerli motora sahip ULAQ, "Mavi vatan' ile buluştu!

Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girecek ilk ULAQ silahlı insansız deniz aracı (SİDA), yerli motorlarla deniz testlerine başladı.

Türkiye'nin yeni gücü olacak... Yerli motora sahip ULAQ,
26-05-2023 16:22
Google News

Türk savunma sanayisi şirketi Meteksan Savunma, Asya-Pasifik Bölgesi'nin en geniş çaplı savunma fuarlarından Langkawi Uluslararası Denizcilik ve Havacılık Fuarı'na (LIMA 2023) katıldı.

Şirket, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile imzalanan sözleşme kapsamında teslim edilecek ULAQ SİDA'nın deniz testlerine ilişkin görüntüyü ilk kez fuarda yayımladı.

MAVİ VATAN İLE BULUŞTU

ARES Tersanesi işbirliğinde geliştirilen ve envantere girecek ULAQ SİDA, kısa süre önce denize indirildi.

İlk prototipe göre boyutları genişleyen ve uzayan ULAQ SİDA'da yerli motor kullanıldı. Prototip ULAQ'ta kullanılan pervaneli motorun yerini TÜMOSAN'ın yerli motoru aldı. Böylece ULAQ SİDA sığ sularda, yüksek süratle görev yapabilecek.

ULAQ SİDA'da L-UMTAS Lazer Güdümlü Uzun Menzilli Tanksavar Füze Sistemi ve CİRİT Lazer Güdümlü Füze ile donatılan YALMAN Silah Kulesi yer alacak. ULAQ'ta ayrıca 12,7 milimetre silah sistemi kullanılacak.

ULAQ SİDA'nın ilk konfigürasyonunun yılın son çeyreğinde teslim edilmesi hedefleniyor.

"SİDA ÜZERİNDEN ÇAKIR FÜZESİ ATILABİLİR"

İsmail Demir'in geçtiğimiz günlerde yeni Silahlı İnsansız Deniz Aracı (SİDA) hakkında yaptığı açıklamasında "Üzerinde bir silah kulesi var. Buradan belli kalibreli silahlarla ateş edilebilir. Üzerine çeşitli füze ve roketler koyabiliriz.

Çok sayıda yerli mühimmatımız var. Üzerine koyduğumuz kamera kendimizin. Sadece denizden denize değil, denizden deniz altına da saldırı yapacak durumdayız. Bunların boyutları değişebiliyor. O kadar çok fonksiyon var ki elimizde. SİDA üzerinden Çakır füzesi atılabilir." ifadelerini kullanmıştı.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ